Home » Fotografia începutului de an pentru administrațiile rurale din Bistrița-Năsăud: coada cifelor cu beton la construirea microhidrocentralei de la Parva, obiectiv ce va asigura economii semnificative pentru comuna montană

Fotografia începutului de an pentru administrațiile rurale din Bistrița-Năsăud: coada cifelor cu beton la construirea microhidrocentralei de la Parva, obiectiv ce va asigura economii semnificative pentru comuna montană

Publicat de Radu SÎRBU
2826 Vizualizari

Astăzi, cât ce s-a încălzit semnificativ vremea, în comuna Parva au fost reluate lucrările de edificare a microhidrocentralei de pe râul Rebra, obiectiv ce va produce curent electric pentru instituțiile publice și iluminatul stradal din localitate aflată la poalele munților Rodnei.

Imaginile imortalizate chiar de primarul Ioan Strugari arată un lucru neobișnuit pentru luna februarie: o coadă de cife cu beton folosit pentru construcția acestei microhidrocentrale ce practic va duce la independența energetică din punct de vedere al curentului electric pentru Parva.

”Noua microhidrocentrală va funcționa practic în zona unde a fost barajul ce a produs electricitate la Parva până în primăvara lui 1977, când acel baraj a fost distrus de o viitură”, ne-a spus primarul Ioan Strugari.

Potrivit edilului, lucrările vor fi finalizate în acest an, investiția ridicându-se la circa 2 milioane de euro, fonduri asigurate din granturi norvegiene.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"