Home » În acest an, voucherele de vacanță vor fi acordate doar angajaților de la stat ale căror salarii nete nu sunt mai mari de 8.000 de lei/lunar

În acest an, voucherele de vacanță vor fi acordate doar angajaților de la stat ale căror salarii nete nu sunt mai mari de 8.000 de lei/lunar

Publicat de Radu SÎRBU
872 Vizualizari

Această măsură este prevăzută în Legea 296/2023, care a fost publicată în Monitorul Oficial în decembrie 2022. Ea va fi menținută cel puțin până în 2026.

Pentru angajații din sectorul privat, alegerea de a oferi sau nu vouchere de vacanță ca beneficiu extrasalarial rămâne la latitudinea angajatorului.

Valoarea voucherelor de vacanță pentru bugetari este de 1.600 de lei pe an. Acestea sunt emise pe numele angajatului și nu pot fi transferate altcuiva. Ele pot fi utilizate doar în cadrul unităților HoReCa din România și au o valabilitate de un an de la momentul în care au fost primite.

Această măsură este criticată de unele organizații sindicale, care consideră că va afecta în mod negativ bugetarii cu venituri mai mari. Cu toate acestea, autoritățile susțin că măsura este necesară pentru a reduce cheltuielile bugetare.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"