Home » În Iran, o femeie s-a vindecat de coronavirus la…103 ani!

În Iran, o femeie s-a vindecat de coronavirus la…103 ani!

Publicat de Radu SÎRBU
936 Vizualizari

O femeie de 103 ani s-a vindecat de noul coronavirus în Iran, anunță agenția oficială Irna, în condițiile în care infecția este considerată mult mai periculoasă pentru persoanele cele mai în vârstă, scrie AFP.

Pacienta fusese internată în orașul Semnan, la circa 180 km est de Teheran, arată articolul publicat de Irna în noaptea de marți spre miercuri, fără a preciza numele femeii.

Aceasta a fost „autorizată să părăsească spitalul după ce s-a restabilit deplin”, arată articolul, care îl citează pe Navid Danayi, directorului spitalului universitar din oraș.

Agenția spune că este vorba de un al doilea pacient foarte în vârstă care s-a infectat în Iran cu Covid-19 și s-a vindecat. Primul caz este un bărbat din Kerman, în sud-estul țării, în vârstă de 91 de ani, în ciuda faptului că acesta suferea de hipertensiune și astm.

Irna nu precizează ce tratament a fost administrat celor doi pacienți.

În afara Chinei, Iranul este cea mai afectată țară de pandemia de Covid-19, care este prezentă în toate cele 31 de provincii. Numărul morților a depășit 1.000, dintr-un total de 16.000 de cazuri confirmate.

În 9 martie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirma că dintre cele 80.000 de cazuri raportate atunci în China „peste 70%” s-au vindecat.

Un raport al OMS realizat în parteneriat cu autoritățile chineze indică o rată a mortalității de 21,9% pentru persoanele infectate de peste 80 de ani.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"