Home » În sala TeraPlast Arena din Bistrița, România a învins Elveția în primul meci la Trofeul Carpați

În sala TeraPlast Arena din Bistrița, România a învins Elveția în primul meci la Trofeul Carpați

Publicat de Radu SÎRBU
304 Vizualizari

Naționala feminină a României a debutat ieri seară cu victorie la Trofeul Carpați, 33-28 cu reprezentativa Elveției, turneu găzduit de TeraPlast Arena din cartierul bistrițean Unirea.

România a condus cu 20-11 la pauză după o primă repriză fără cusur.

În primele cinci minute din partea secundă n-am marcat niciun gol, ceea ce l-a determinat pe selecționerul Florentin Pera să solicite un timeout forțat de împrejurări.

Chiar dacă niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei, e greu de acceptat ca România, o echipă cu pretenții la primele șapte locuri la Campionatul Mondial să primească 17 goluri într-o repriză de la Elveția, formație care practic nu există în handbalul mondial.

Cea mai bună handbalistă de la echipa Elveției a fost desemnată portărița Manuela Brutsch, o jucătoare de 39 de ani care a avut nu mai puțin de 16 intervenții decisive.

Pentru România urmează, vineri, meciul cu Portugalia, de la ora 19:30.

Cristina Neagu a rămas pe banca de rezervă fără a intra vreun minut, aceasta nefiind pusă la punct cu pregătirea fizică.

Așa cum a declarat într-o conferință de presă înaintea Turneului Carpați, Neagu speră să-și intre în ritmul de pregătire până la ora meciului cu Chile, primul susținut de România la Campionatul Mondial care debutează în 30 noiembrie.

România va întâlni Chile pe 1 decembrie, apoi vom întâlni Serbia pe 3 decembrie și Danemarca pe 5 decembrie. Primele trei se califică în grupele principale.

Obiectivul tricolorelor este o clasare în primele șapte echipe, ceea ce echivalează cu prezența la turneul preolimpic pentru Paris 2024.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"