Home » Infecția cu coronavirus: Cum reducem riscul de îmbolnăvire. Sfaturi pentru populație

Infecția cu coronavirus: Cum reducem riscul de îmbolnăvire. Sfaturi pentru populație

Publicat de Radu SÎRBU
710 Vizualizari

Virusul ucigaș din China a pus în alertă și autoritățile din România. În afara măsurilor speciale impuse în aeroporturi şi spitale, reprezentanţii serviciului de Ambulanţă oferă sfaturi inclusiv pe reţelele de socializare despre cum să prevenim infectarea cu virusul mortal. Iar regulile sunt extrem de simple şi la îndemâna oricui.

O regulă simpla ne poate feri de infecția cu virusul periculos din China: spălatul pe mâini cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool. Reprezentanții Serviciului de Ambulanţă ne dau și alte sfaturi: să evităm contactul direct cu persoanele bolnave de răceală sau gripă, să gătim bine carnea și ouăle și să evităm contactul neprotejat cu animalele vii, sălbatice și domestice.

În țara noastră, nu a fost confirmat încă niciun caz de infectare cu virusul din China. Printre simptomele specifice provocate de acest tip de virus sunt febra, tusea, dificultățile respiratorii. În cazurile grave se poate ajunge la pneumonie, insuficiență respiratorie, și chiar deces.

Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din țară care are o secție specială de izolare, pregătită să preia pacienți infectați cu coronavirus. Sunt însă și unități pregătite să intervină în Iași, Timișoara, Constanța și Cluj.

Sursa: stiritvr.ro

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"