Home » IPJ BN vă informează

IPJ BN vă informează

Publicat de Radu SÎRBU
1314 Vizualizari

Dosar penal pentru evaziune fiscală, instrumentat de polițiștii de la investigarea criminalității economice

La data de 13 ianuarie a.c., în urma controalelor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de evaziune fiscală, în cadrul căruia efectuează cercetări.

Astfel, din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, un bărbat de 48 de ani, din Beclean, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul construcțiilor, împreună cu alți lucrători cărora nu le-ar fi întocmit documente legale de angajare, ar fi desfășurat activități pe care nu le-ar fi evidențiat în contabilitate, pentru a nu plăti impozitele și taxele aferente.

Totodată, în cursul anului 2021, ar fi prestat activități de forare a unor fântâni, pe care nu le-ar fi evidențiat în actele contabile, deși ar fi încasat sume mari de bani, de la clienții societății. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută de Legea 241/2005.

Reținere dispusă de polițiștii din Dumitrița, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar de furt calificat

În urma cercetărilor desfăşurate ieri, 13 ianuarie, într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii de la Postul de Poliţie Comunal Dumitrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 21 de ani, din localitate.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 21 decembrie 2021, împreună cu alți doi tineri, ar fi sustras din anexa unui imobil ce aparține unui bărbat din Dumitrița unelte electrice. Prejudiciul a fost estimat de proprietar ca fiind 2000 lei și a fost recuperat în totalitate.

În cursul zilei de astăzi, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea arestării preventive, iar polițiștii din Dumitrița continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Doi soți din Reteag nu au respectat măsura carantinei și au fost sancționați de polițiști

La data de 13 ianuarie a.c., în urma verificărilor efectuate la persoane față de care a fost dispusă măsura carantinei/izolării la domiciliu, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Beclean au constatat faptul că doi soți de 42, respectiv 38 de ani, din Reteag nu respectă restricțiile impuse.

Cei doi nu se aflau la adresa stabilită pentru carantină, măsură dispusă de Direcția de Sănătate Publică până la data de 17 ianuarie 2022 și au fost sancționați contravențional, conform Legii 55/2020.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO