Home » Azi a fost semnat contractul pentru modernizarea clădirii vechi a Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița

Azi a fost semnat contractul pentru modernizarea clădirii vechi a Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița

Publicat de Radu SÎRBU
643 Vizualizari

Contractul pentru creșterea eficienței energetice a vechii clădiri a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Bistrița a fost semnat în această dimineață Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Valoarea contractului este de 135.154.763 lei (27,3 milioane euro), din 132,9 milioane lei revin execuției de lucrări, iar 1,19 milioane lei pentru asistența tehnică. Durata contractului este de 24 de luni (4 luni proiectare, 18 luni execuție).

Lucrările vor fi realizate de asocierea Frasinul SRL – Axdesign Grup SRL – Depisto Star SRL – Kreg Construct & Consult SRL – Construcții Erbașu SA – GB Indco SRL.

Principalele lucrări ce vor fi efectuate:

-Realizarea unui termosistem eficient din punct de vedere al pierderilor de energie termică, rezistență și durabilitate în timp, siguranță la incendiu, protecția zgomotului și a mediului;

– Introducerea unor sisteme de umbrire a ferestrelor de la nivelul anvelopantei, pentru reglarea cantității de lumină, dar și pentru protecție sporită împotriva razelor UV și diminuarea efectului de supraîncălzire a spațiilor interioare;

– Realizarea și remodelarea tuturor zonelor de acces;

– Realizarea unui sistem de fațade ventilate pentru un plus de eficiență energetică, dar și pentru un aspect estetic mai modern și mai durabil în timp.

– Sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii;

– Lucrări de intervenție la infrastructura electrică, termică, de ventilare și tratare a aerului, precum și la infrastructura de fluide medicale;

– Recompartimentări interioare prin construirea de grupuri sanitare la fiecare salon;

– Extindere scară exterioară pentru evacuare în caz de incendiu, de la P+2 la P+5;

– Construire lift exterior;

– Amplasarea unor stații de încărcare pentru autoturisme hybrid sau electrice.

Potrivit managerului SCJU Bistrița, Gabriel Lazany, acest proiect va conduce la asigurarea aceloraşi standarde de calitate în ambele pavilioane ale unităţii spitaliceşti.

„Este un proiect integrat, cu finanțare prin PNRR. Din valoarea mare de 100 de milioane de euro am ajuns acum să semnăm contractul de execuție pentru componenta 2. Și partea veche a spitalului trebuie să ajungă la aceleași standarde de calitate ca și corpul nou de clădire, astfel încât pacienții să nu simtă nicio diferență, atât din punct de vedere hotelier cât și din punct de vedere medical.

Se vor face lucrări ample, inclusiv de recompartimentare, pentru că vor fi create băi în fiecare salon, se va reface întreaga rețea de distribuire a fluidelor medicale, astfel încât fiecare pat să aibă rampă de distribuție a fluidelor, sistem de apelare, sistem de ventilație pentru reîmprospătarea aerului în fiecare sal, se vor placa pereții cu material bactericid.

Este prinsă și o parte de extindere a spitalului către lateral, unde la parter se va extinde UPU Pediatrie, iar la etaje vor fi vestiarele personalului, astfel încât să existe un circuit epidemiologic foarte clar. Mai sunt prevăzute și lucrări pe orizontală, în curtea spitalului, pe partea de parcări ecologice, stații de încărcare a mașinilor electrice. Plus partea de reabilitare energetică standard, deci va arăta exact ca noul corp de clădire, vor fi fațade ventilate. Spitalul va arăta ca un tot unitar. Am gândit ca modernizarea se va face pe coloane verticale, luăm câte două saloane, închidem, facem lucrările, trecem la altele. În viitorul foarte apropiat va fi finalizat corpul nou, iar o parte din activitatea medicală va fi relocată acolo”, a spus Gabriel Lazany.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"