Home » Lucrările de cadastru general din comuna Petru Rareș, pe turnantă. S-a ajuns la etapa de contestații!

Lucrările de cadastru general din comuna Petru Rareș, pe turnantă. S-a ajuns la etapa de contestații!

Publicat de Radu SÎRBU
1124 Vizualizari

Veste bună de la primarul Ionel Ropan: Toate imobilele din comuna Petru Rareș au fost măsurate și urmează să fie întabulate în mod gratuit într-un timp relativ scurt!

Rezultatele lucrărilor de cadastru general, desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), au fost afișate de vineri, 27 august, la sediul Primăriei din localitate. Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare. Practic, contestațiile pot fi depuse până la data de 24 octombrie 2022 (inclusiv).

Ne bucurăm că suntem avansați cu acest proces atât de important pentru unitatea noastră administrativ teritorială. Am reușit să depășime etapele cele mai grele din cadrul implementării acestui proiect, și mă refer aici la: contractarea lucrării, informarea cetățenilor, măsurarea imobilelor, colectarea actelor, prelucrarea informațiilor și depunerea lucrării la OCPI. Acum am ajuns la etapa de afișare publică a documentelor tehnice și primirea contestațiilor. Pentru rezolvarea acestora este răgaz de 60 de zile după care vom finaliza procesul cu deschiderea noilor Cărți Funciare. Cadastrul și întabularea realizate în urma proiectului sunt principalele beneficii. După ce ele vor fi finalizate, atât persoanele fizice cât și cele juridice vor putea sta liniștite în ceea ce privește dreptul de proprietate asupra terenului”, ne-a declarat primarul Ionel Ropan.

Lucrările de cadastru general din comuna Petru Rareș sunt finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"