Home » Mihai Eminescu, sărbătorit în Năsăudul Veronicăi Micle

Mihai Eminescu, sărbătorit în Năsăudul Veronicăi Micle

Publicat de Radu SÎRBU
378 Vizualizari

Refăcut prin grija Despărțământului Năsăudean al ASTRA, într-o expunere statuară în centrul orașului Năsăud, celebrul cuplu al literaturii naționale Mihai Eminescu – Veronica Micle a fost cinstit, astăzi, la aniversarea a 171 de ani de la nașterea poetului nepereche.

Printre cei care au ținut să-i aducă un omagiu celui care ne-a dat conștiință de neam s-au numărat primarul Dorin Vlașin, viceprimarul Marius Bodea, managerul Casei de Cultura – Ionuț Nistor, preotul Lucian Greab, alături de astriștii Țării Nasaudului, în frunte cu președintele de onoare Ioan Seni. Pe lângă depunerile de coroane și jerbe de flori, primarul Dorin Vlașin și profesorul Ioan Seni au punctat însemnătatea zilei de 15 ianuarie în conștiință neamului. Totodată, prelegeri despre viața și opera lui Eminescu au mai ținut profesorul Mircea Daroși și Floarea Pleș, președinta Cercului Astra Năsăud și doctorul în arheologie Lucian Vaida – directorul Muzeului Grăniceresc Năsăudean. Au recitat versuri cu atingere eminesciană Mircea Daroși și Ioana Lăpușneanu, în timp ce Ioan Mititean a vorbit despre Veronica Micle.

Mesager24.ro a transmis în direct, pe pagina de Facebook, acest eveniment cultural aparte:

https://www.facebook.com/mesager24.ro/videos/1102369190184958

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"