Home » Ministrul Bogdan Ivan: ”100 de milioane de euro pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și actualizarea Platformei Informatice pentru Asigurările din Sănătate, cu accent pe securitatea cibernetică”

Ministrul Bogdan Ivan: ”100 de milioane de euro pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și actualizarea Platformei Informatice pentru Asigurările din Sănătate, cu accent pe securitatea cibernetică”

Publicat de Radu SÎRBU
309 Vizualizari

Anunțul a fost făcut astăzi pe pagina de Facebook a Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

”Parteneriatul dintre #MCID, Ministerul Sănătății si CNAS dă rezultate. Astăzi, proiectele esențiale de digitalizare ale Ministerului Sănătății au fost suplimentate cu 30 de milioane de euro. În total, 100 de milioane de euro vor fi folosite pentru ca sistemul de gestiune al cardurilor de sănătate să nu mai înregistreze niciodată blocaje!
📈Termenul de implementare este anul 2025 – până atunci, peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectaţi la noua platformă PIAS, care:
☑️va avea funcționalități noi
☑️va asigura optimizarea fluxurilor de date
☑️va permite digitalizarea completă a actului medical
☑️va asigura interoperabilitatea sistemelor informatice, mii de ore câştigate de personalul medical şi de pacienţi, care nu vor mai plimba hârtii”, a ținut să transmită ministrul Bogdan Ivan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"