Home » Primăria Năsăud vine cu lămuriri în ceea ce privește majorarea taxei de salubrizare de la 1 ianuarie 2020

Primăria Năsăud vine cu lămuriri în ceea ce privește majorarea taxei de salubrizare de la 1 ianuarie 2020

Publicat de Radu SÎRBU
911 Vizualizari

Săptămâna trecută, Consiliul Local Năsăud a votat majorarea taxei de salubrizare, de la 9,9 lei la 11,5 lei de persoană pe lună, cu începere de la 1 anuarie 2020, la cererea operatorului Supercom, care a motivat că este nevoie de investiţii pentru implementarea proiectului ce va permite plata taxei în funcţie de cantitatea de deşeuri produsă.

Astăzi, Primăria Năsăud a ținut să aducă precizări gate de noua taxă de salubrizare:

”Stimați cetățeni ai orașului Năsăud vă informăm că majorarea taxei de salubrizare la 11,5 lei reprezintă:

  • 1,14 lei/persoană reprezintă contribuția la economia circulară prevăzută în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 74/2018 (C.E.C.), care a crescut de la 30 lei/tonă de deșeuri eliminată prin depozitare la nivelul anului 2019, la 80 lei /tonă de deșeuri eliminată prin depozitare la nivelul anului 2020 datorită faptului că nu se face colectare selectivă. Standardul impus pentru colectare selectivă a fost de 50% în anul 2019, iar la nivelul orașului Năsăud s-a colectat doar 6%. În anul în curs dacă vom ajunge la o colectare de 50% tariful de 11,5 lei/persoană o să scadă (datorită valorificării deșeurilor reciclabile.)
  • 1,15 lei/persoană reprezintă investiția în infrastructură; pubele galbene cu cip de 240l pentru zona de case care au fost achiziționate și urmează a fi distribuite în perioada următoare pentru deșeurile reciclabile de plastic și metal. În zona blocurilor vor fi amplasate încasetări metalice pentru deșeuri menajere și accesul se va face pe bază de cartelă.
  • diferența de 9,21 lei reprezintă colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere și reciclabile la C.M.I.D. Tărpiu.
    De asemenea în cartierul de blocuri toate punctele de colectare o sa fie supravegheate video.
    Avem rugămintea să respectați modalitatea de colectare şi depozitare a deșeurilor menajere și reciclabile pentru a trăi într-un oraș mai curat, mai modern, mai civilizat și pentru evitarea sancțiunilor”, se arată într-un anunț postat pe pagina de FB a administrației Năsăudului.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"