Home » Primarul Dorin Vlașin: ”Năsăudul are nevoie de un Plan Urbanistic General nou”

Primarul Dorin Vlașin: ”Năsăudul are nevoie de un Plan Urbanistic General nou”

Publicat de Radu SÎRBU
501 Vizualizari

Orașul Năsăud va avea un Plan Urbanistic General (PUG) nou, ce va însemna o abordare modernă, orientată pe nevoile beneficiarilor – cetățeni și mediul de afaceri, concentrată pe evenimentele de viață. Anunțul a fost făcut în această seară de primarul Dorin Vlașin.

”Năsăudul are nevoie de un Plan Urbanistic General nou, fiindcă potențialul de dezvoltare al orașului este ținut în loc de regulamente urbanistice stabilite pe baza nevoilor orașului de acum mai bine de 15 ani. Orașul nostru este binecuvântat să fie localizat într-un cadru geografic și climatic foarte plăcut dar, din păcate, suprafețele de teren utilizabile sunt foarte limitate.
Regulamentele urbanistice nu mai corespund nevoilor actuale și asta ne limitează potențialul de dezvoltare. Este cât se poate de clar că avem nevoie de un P.U.G nou, iar în acest scop am format o echipă în cadrul Primăriei și am cerut ajutorul unei experte în urbanism din Năsăud să ne asiste de-a lungul acestui proiect important. Paula Cimpoieș este Doctor în Planificare Teritorială și aduce valoare echipei Primăriei fiindcă studiile și experiența o recomandă și cunoaște foarte bine specificul zonei, asfel încât o să putem răspunde foarte bine nevoilor noastre.

Am avut întâlniri repetate în care s-au discutat atât propunerile specialiștilor cât și cele ale cetățenilor. De asemenea, lucrăm la stabilirea temei de proiectare și a caietului de sarcini, dar până la finalizarea lor suntem deschiși la discuții cu toți cetățenii dornici să participe la dezvoltarea orașului.

Punctele prioritare pe care le-am idetificat în stabilirea noilor regulamente urbanistice sunt:

  • Extinderea zonei de teren intravilan al orașului;
  • Extinderea spațiilor verzi în scop recreativ;
  • Realocarea zonei industriale;
  • Regenerare urbană:

Întreaga documentație rezultată în urma contractării unei firme specializată în realizarea de Planuri Urbanistice Generale va fi scoasă in dezbatere publică, astfel încât cetățenii și agenții economici năsăudeni să poată veni cu idei și propuneri noi”, a ținut să transmită primarul Dorin Vlașin.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"