Home » Primarul Mircea Runcan: ”Copilașii din Nimigea de Jos vor începe noul an școlar într-o grădiniță nouă”

Primarul Mircea Runcan: ”Copilașii din Nimigea de Jos vor începe noul an școlar într-o grădiniță nouă”

Publicat de Radu SÎRBU
2466 Vizualizari

Prichindeii din Nimigea de Jos vor învăţa într-o grădiniţă nouă-nouță, din toamna aceasta odată cu începerea anului şcolar. În cadrul unei discuții pe care am avut-o astăzi cu primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan, am aflat că lucrările vor fi finalizate în curând, în execuția firmei ”Miron Construct” Beclean, la un an de la începerea lor. ”Este o unitate școlare pe care mi-am dorit-o cu precădere în acest mandat, întrucât preșcolarii din satul reședință de comună învățau în condiții neadecvate unui act didactic deplin. Investiția este susținută din fonduri europene, mai precis 1,2 milioane de lei pentru construcție și alte 200.000 de lei pentru dotări, noua grădiniță urmând să aibă 4 grupe de preșcolari”, ne-a spus primarul Mircea Runcan.

Pe de altă parte, edilul comunei Nimigea ne-a prezentat ce proiecte mai derulează la ora actuală. ”Se lucrează la studiul de fezabilitate pentru introducerea gazului metan dar continuă și lucrările de reabilitare a drumurilor agricole de pe raza comunei. Modernizarea infrastructurii de drumuri în Nimigea de Sus, Mintiu și Mititei este un alt proiect aflat în derulare de lucrări, la fel cum sunt și reparațiile efectuate la căminele culturale din Mocod, Tăure și Nimigea de Sus. Urmează să facem și o reabilitare și la sediul primăriei”, a ținut să sublinieze primarul Mircea Runcan.

.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"