Home » Primarul Valer Avram continuă să atragă fonduri europene importante pentru modernizarea comunei Măgura Ilvei

Primarul Valer Avram continuă să atragă fonduri europene importante pentru modernizarea comunei Măgura Ilvei

Publicat de Radu SÎRBU
807 Vizualizari

Ultimul an și jumătate au fost atipice pentru întreaga omenire. Totuși, la Măgura Ilvei, ca și prin foarte multe alte părți, viața a mers înainte: pandemie, stare de urgență, stare de alertă, alegeri generale și locale, investiții demarate sau finalizate.

Primarul Valer Avram a explicat pentru ziarul Mesager24.ro că dezvoltarea comunei Măgura Ilvei a continuat fără mari sincope și din motivul că s-a marșat pe accesarea și derularea proiectelor finanțate din fonduri europene.

Trebuie să profităm la maxim de fondurile europene, inclusiv cele din noul exerciţiu financiar. În ce ne privește, am finalizat proiectul promovat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, prin care s-a amenajat drumul comunal ce leagă Măgura Ilvei de Rodna, proiect de circa 2 milioane de euro finanțat din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Este vorba de un tronson lung de 12 kilometri”, ne-a declarat primarul Valer Avram.

Dezvoltarea pieţelor locale exclusiv prin lanţuri scurte pentru produse montan agricole este un alt proiect finanțat cu bani europeni în comuna Măgura Ilvei, pentru care au fost accesați 100.000 de euro.

Totodată, prin Grupul de Acţiune Locală ”Lider” va fi dat în funcțiune Centrul de incluziune socială în Măgura Ilvei, valoarea proiectului fiind de 180.000 euro. Este vorba de un centru de îngrijire zi destinat persoanelor cu dizabilități și copiiilor (cu o capacitate de 20 de persoane) clădire ce avea o suprafață desfășurată de 240 metri pătrați și va fi dată în folosință pe amplasamentul fostei piețe din localitate. Datorită acestui centru, Primăria Măgura Ilvei a reușit să mai acceseze un proiect finanțat cu fonduri europene, în valoare totală de 3,306 milioane de lei, prin Programul Operațional Capital Uman, ce are drept obiectiv general reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona rurală.

Pe de altă parte, conducerea comunei Măgura Ilvei a reușit să rezolve problema legată de ”Școala Online”, reușind achiziționarea tot cu ajutorul fondurilor europene a 167 de tablete pentru elevi, 16 laptopuri pentru cadrele didactice, 9 table interactive, 9 sisteme desktop și monitoare, 9 camere web, 9 proiectoare și 9 ecrane proiectoare, la care se mai adaugă materiale de protecție precum: dezinfectanți, măști și mănuși de protecție.

Iar zbaterea administrației locale condusă de primarul Valer Avram pentru identificarea oportunităților de finanțare a proiectelor continuă…

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"