Home » Prin implicarea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, noi descoperiri de monede romane ce aparțin tezaurului de la Arcalia

Prin implicarea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, noi descoperiri de monede romane ce aparțin tezaurului de la Arcalia

Publicat de Radu SÎRBU
672 Vizualizari

Ieri, 18 martie, arheologi de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, alături de voluntari ai Bibliotecii Arhimede Arcalia au participat la un diagnostic arheologic autorizat, într-o pădure din apropierea dealului Cetății din Arcalia.

Aici a fost descoperit cu detectorul de metale, la sfârșitul anului 2022, un tezaur monetar de epocă romană de către Muji Andrei și Liviu Buta, ce conținea 32 de monede de argint. Descoperit într-o zonă cu teren extrem de accidentat, cercetările au necesitat un efort în plus, însă ele au fost încununate de un mare succes, reușindu-se astfel identificarea a încă 25 de monede de argint de epocă romană, ce completează tezaurul inițial. Pentru efortul depus mulțumim tuturor voluntarilor care au participat la această acțiune, cât și celor de la Castle Rangers. După prelucrarea datelor, curățarea monedelor și studierea acestora vom reveni cu informații proaspete despre această descoperire deosebită”, anunță Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"