Home » Azi e echinocțiul de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, data care marchează începutul primăverii astronomice

Azi e echinocțiul de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, data care marchează începutul primăverii astronomice

Publicat de Radu SÎRBU
713 Vizualizari

Echinocţiul de primăvară 2023, fenomenul care marchează începutul primăverii astronomice, are astăzi, 20 martie, la ora 23.24 (ora României). Tradițional, momentul echinocțiului este un moment de armonie și echilibru, în care ziua și noaptea sunt într-o perfectă balanță.

Echinocțiul de primăvară marchează momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc, linia imaginara de deasupra ecuatorului Pământului, de la sud la nord.

Începând de la această dată, durata zilei (față de cea a nopții) va fi în continuă creștere, iar cea a nopții (față de cea a zilei) în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"