Home » Profesioniștii de la ”MIRON CONSTRUCT” Beclean au mai finalizat un obiectiv de investiții: capela mortuară din satul Suplai. Primarul Nicolae Bușcoi anunță că locașul funerar va fi sfințit duminica aceasta de Preasfințitul Benedict Bistrițeanul

Profesioniștii de la ”MIRON CONSTRUCT” Beclean au mai finalizat un obiectiv de investiții: capela mortuară din satul Suplai. Primarul Nicolae Bușcoi anunță că locașul funerar va fi sfințit duminica aceasta de Preasfințitul Benedict Bistrițeanul

Publicat de Radu SÎRBU
2373 Vizualizari
Primarul NICOLAE BUȘCOI

Începute în primăvară, lucrările la capela mortuară din satul Suplai, comuna Zagra, au fost finalizate prin hărnicia profesioniștilor de la ”MIRON CONSTRUCT” Beclean, companie ce-l are în frunte pe managerul general Petru Miron, și prin grija administației publice condusă de primarul Nicolae Bușcoi.

Locația situată în curtea bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” va avea ca și capacități funcționale o sala mortuară, două săli mai mici – una destinată preoților, iar cealaltă cetățenilor, o baie, iar la exterior a fost amenajată o alee pavată, terasă și iluminat public, investiția fiind susținută cu fonduri de la bugetul local.

PETRU MIRON

În Suplai nu a existat până în prezent o clădire cu această destinație care să ofere condiții decente pentru păstrarea persoanelor decedate și pentru oficierea slujbelor religioase de înhumare a acestora și noi, cei de la MIRON CONSTRUCT, ne bucurăm că am putut să construim acest obiectiv”, ne-a declarat managerul general Petru Miron, cel care astăzi și-a aniversat ziua de naștere drept pentru care îi urăm un sincer ”La mulți ani!”.

După cum ne-a anunțat primarul Nicoale Bușcoi, binecuvântarea locașului funerar din Suplai va avea loc duminică, 12 noiembrie, de la ora 14:00, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Este cel de de-al treilea obiectiv de acest gen din comuna noastră, după ce în cursul anului 2021 a fost dată în folosință capela multiconfesională din satul Zagra iar în luna ianuarie 2023 a fost în folosință capela mortuară din satul Poienile Zagrei”, ne-a declarat primarul Nicolae Bușcoi.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"