Home » Se lucrează de zor în Lunca Ilvei. Primarul Flaviu Lupșan spune că dezvoltarea comunei este mereu în prim-plan

Se lucrează de zor în Lunca Ilvei. Primarul Flaviu Lupșan spune că dezvoltarea comunei este mereu în prim-plan

Publicat de Radu SÎRBU
2246 Vizualizari

Mai multe proiecte sunt în curs de implementare sau urmează să fie demarate în comuna Lunca Ilvei din judeţul Bistrița-Năsăud. Autoritățile conduse de primarul Flaviu Lupșan nu stau degeaba, iar dorința lor de a avea o comună dezvoltată, modernă și frumoasă se vede clar din acțiunile și din munca pe care o fac.

Primăria și Consiliul Local al acestei comune au alocat fonduurile necesare pentru realizarea a noi obiective de investiții. Primarul Flaviu Lupșan ne-a expus despre acestea.

În cadrul unui dialog cu edilul am aflat că, la ora actuală, se amenajează cursul de apă Ursoaia, afectat după calamitățile din vara lui 2019, lucrări executate de către constructorii de la MIS Grup Anieș pe un tronson de apărări de mal ce însumează 1 kilometru în lungime, pe porțiunile unde au fost puse în pericol gospodării. Investiția este susținută din fonduri guvernamentale, la care se mai adaugă și contribuția bugetului local.

Notabilă este și lucrarea finalizată prin care a fost eficientizat energetic iluminatul stradal, cu montarea a circa 300 de lămpi cu led.

Cu finanțare exclusivă de la bugetul local a fost cuprinsă reabilitarea străzii Fabricii și reparații la drumurilor agricole de pe Dealul Sasului și Poiana lui Galeș.

Totodată, Primăria Lunca Ilvei are în derulare un proiect ce are drept scop instalarea și punerea în funcțiune a unei centrale pe biomasă care va încălzi Creșa și Sala de Sport, proiect în valoare de 2,8 milioane de euro și care este la ora actuală în etapa de licitație.

Pe de altă parte, prin Compania Națională de Investiții se desfășoară două investiții de asemenea importante pentru comunitatea locală, și anume: reabilitarea dispensarului uman (proiect aflat în faza de desemnare a câștigătorului licitației de proiectare și execuție), precum și modernizarea și extinderea Grădiniței nr. 1 (în achiziție pentru execuția lucrărilor).

În fine, prin nou Program Național de Dezvoltare Locală, denumit ”Anghel Saligny”, se are în vedere modernizarea a 4 kilometri de străzi, precum și a Drumului Comuna 44 ce face legătura între Lunca Ilvei și Șanț, peste Cârțâbab.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"