Home » Senatorul Ioan Deneș, mesaj la reîntoarcerea elevilor în bănci: ”PSD solicită imperativ aplicarea modelului european”

Senatorul Ioan Deneș, mesaj la reîntoarcerea elevilor în bănci: ”PSD solicită imperativ aplicarea modelului european”

Publicat de Radu SÎRBU
295 Vizualizari

”Succes tuturor elevilor, studenților și profesorilor!

Părinții, copiii și cadrele didactice pornesc într-o nouă aventură”, a ținut să transmită senatorul social-democrat, Ioan Deneș, odată cu redeschiderea fizică a școlilor.

”Ordinul comun al Ministerului Educației (PNL) și Ministerului Sănătății (USR) privind redeschiderea școlilor pare desprins dintr-un scenariu haotic. Ordinul a apărut abia vineri în Monitorul Oficial, iar toată responsabilitatea a fost aruncată către comisiile școlare de specialitate, punându-i într-o situație tensionată și absurdă din punct de vedere organizatoric.

Redeschiderea școlilor în viziunea actualei guvernări a format un capitol controversat. Au deschis școlile la fel de haotic precum le-au închis, fără a explica cum se va menține distanțarea fizică de 1 metru între elevi, fără a avea un buget pentru asigurarea echipamentelor de protecție necesare, fără suplimentarea cadrelor medicale în școli, fără un număr infim de profesori vaccinați.. (și lista poate continua)

Printre nenumăratele aspecte neclare și fără o abordare realistă se numără și lipsa unui program de testare pentru școli.
Deși Ministerului Educației (PNL) promitea testarea sistematică gratuită în școli, după model european, în ordinul comun semnat cu Ministerul Sănătății (USR) se prevede că toți elevii unei clase stau 14 zile acasă, în izolare, dacă se confirmă două cazuri pozitive în respectiva clasă, iar dacă se confirmă 2 cazuri pozitive în mai multe clase toții elevii școlii intră 14 zile în carantină.

Nu ar fi mai util și firesc ca toți contacții direcți să fie testați și în cazul în care testele sunt negative să se reia activitatea normal, fără cele 14 zile de carantină?

Actuala guvernare ne demonstrează încă o dată lipsa de asumare a resonsabilității și o bătaie de joc la adresa elevilor, profesorilor și părinților.

PSD solicită imperativ aplicarea modelului european. Testare gratuită masivă în școli, inclusiv profilactică, urgentarea vaccinării prioritare a cadrelor didactice, distribuirea gratuită de măști de protecție tuturor elevilor și profesorilor, asigurarea căldurii în școli pe perioada iernii”, a mai punctat senatorul Ioan Deneș în mesajul său.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"