Home » Senatorul Ioan Deneș, mesaj pentru tineri: ”Atunci când îți propui mult, vei și obține mult!”

Senatorul Ioan Deneș, mesaj pentru tineri: ”Atunci când îți propui mult, vei și obține mult!”

Publicat de Radu SÎRBU
104 Vizualizari

La mijlocul acestei luni, senatorul PSD, Ioan Deneș, a oferit un interviu pentru Revista ”Esentza” din Beclean, publicație online adresată tinerilor prin…esență.

Deneș a vorbit despre ce l-a determinat să aleagă cariera politică și despre planurile sale de viitor. “În perioada de adolescență, niciodată nu mă gândeam că voi face politică, dar viața și oportunitățile care au apărut m-au determinat să merg pe acest drum. Când eram la început în politică, discutam cu generația mai tânără despre întrebarea pe care eu mi-am pus-o atunci și pe care cu siguranță o vor avea și adolescenții la un moment dat: cu ce aș putea eu să ajut ca viața celui de lângă mine să fie mai bună? La această întrebare am găsit ulterior răspunsul: viața celui de lângă mine ar putea să fie mai bună dacă eu m-aș implica într-o activitate prin care să influențez în bine viața de zi cu zi a celui de lângă mine. În această activitate politică, prin măsurile și deciziile legislative și executive, atunci când ești pus în această situație, influențezi într-o măsură mai mare sau mai mică, viața celui de lângă tine”, a declarat senatorul Ioan Deneș.

“Ceea ce pot să spun este că viața și Dumnezeu mi-au oferit multe binecuvântări, printre care cei doi copii și patru nepoți. Sunt la vârsta la care îmi doresc să mă bucur de acea relație specială pe care o au nepoții cu bunicii, deoarece dintre toate amintirile pe care le are un om de-a lungul vieții, amintirea relației cu bunicii este cu adevărat specială. Cred că vine momentul în care adolescenții trebuie să își pună amprenta asupra deciziilor din țară, iar noi să ne aducem contribuția printr-un sfat sau printr-o colaborare în deciziile care urmează să le ia”, a mai spus senatorul.

“Fiecare trebuie să creadă în propriile puteri de a reuși în viață. Atunci când îți propui mult, vei și obține mult. Dacă îți vei propune puțin, vei obține puțin sau aproape nimic. Școala generală și liceul reprezintă o perioadă în care adolescentul se formează profesional pentru ceea ce va fi ca specialist în viitor. Este clar că în această perioadă apar niște oportunități care ar fi foarte bine dacă cât mai mulți dintre adolescenți ar știi să profite de acestea. Viața ca și oportunitate este teoretic egală pentru toți, dar o să vedeți că pe parcursul anilor, drumurile generației din care fac parte adolescenții, vor fi foarte diferite pentru fiecare în parte. În societate, apar aceste oportunități și în funcție de perioadele în care trăim. În momentul în care apar aceste oportunități, adolescentul trebuie să ia deciziile corecte”, a conchis senatorul Ioan Deneș.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"