Home » Sfintele paști aduse credincioșilor din comuna Romuli de către voluntarii Primăriei, la pachet cu măști și mănuși

Sfintele paști aduse credincioșilor din comuna Romuli de către voluntarii Primăriei, la pachet cu măști și mănuși

Publicat de Radu SÎRBU
1331 Vizualizari

Venind în sprijinul credincioșilor din comuna Romuli, sfintele paști vor fi distribuite prin intermediul voluntarilor, cu sprijinul administrației locale.

În urma discuțiilor cu preoții parohi Nicolae Târgoveț și Mihai Sângeorzan, am stabilit ca tineri voluntari să împartă cetățenilor din satele Romuli și Dealul Ștefăniței. Acțiunea se va desfășura sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 14.00. Ne vom ocupa personal de instruirea voluntarilor pentru ca împărțirea sfintelor paști să se facă în condiții de siguranță pentru toată lumea, cu respectarea riguroasă a regulilor de protecție, a păstrării distanței și le vom asigura mănuși, măști și ecusoane. Beneficiarii trebuie să știe că acum acțiunea este gratuită, în contextul în care ei sunt obișnuiți, conform tradiției, să dea la schimb ouă vopsite de Paște”, ne-a precizat, astăzi, Ioan Monița, primarul comunei Romuli, președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Și asta nu e tot, întrucât, dacă tot au finanțat acțiunea de achiziție a sfintelor paști anul acesta, Primăria și Consiliul Romuli s-au gândit să adauge în pachetele aferente atât măști dar și mănuși atât de necesare în aceste timpuri de restriște. Este un lucru lăudabil, pentru care administrația comunei Romuli merită toate felicitările.

Anul acesta, în contextul pandemiei de Covid-19, pentru pregătirea pâinii şi a vinului pentru Paşti se vor folosi doar prescuri mici sau pâinişoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor aşeza alături de recipientul cu vin, pahar etanş sau sticluţă, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite după liturghia din Joia Mare şi vor putea fi împărţite credincioşilor la casele lor imediat după sfinţirea lor, până în Duminica Învierii.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"