Home » Sorin Hognogi, primarul care transformă comuna Spermezeu într-un mic orășel

Sorin Hognogi, primarul care transformă comuna Spermezeu într-un mic orășel

Publicat de Radu SÎRBU
1287 Vizualizari

La Spermezeu, în fiecare lună apar lucruri noi în comună, impresia fiindcă că localitatea își urmează o cale a sa, în care civilizația își pune amprenta. Ne-am convins de acest fapt, în această săptămână, în cadrul unui dialog cu primarul Sorin Hognogi, edilul care și-a pus spiritul gospodăresc pe dezvoltarea unei comunități ce a ajuns să arate mai mult a oraș decât a sat.

La ora actuală lucrările de modernizare a Drumului Comunal 37C sunt realizate în proporție de 70 de procente, recepția acestora urmând a fi făcută în luna iulie a.c.. Sunt modernizați 7,5 kilometri de drum care fac legătură între Spermezeu și Hălmăsău. Este un proiect finanțat de Guvernul României, prin PNDL 2.

Tot acum, se lucrează la modernizarea centrului civic al satului Dumbrăvița, localitate în care a fost amenajat și un teren de sport la școală. Spaţiul din faţa şcolii a fost pavat, gardul modernizat, în acelaşi timp asigurându-se accesul în curte, acolo unde fost amenajată o parcare auto. Modernizarea centrului civic din Dumbrăvița cuprind și zona bisericii şi cea a căminului cultural, astfel încât atunci când lumea va merge la biserică sau la evenimente să aibă spaţiu de parcare adecvat, iar trotuarele să fie şi ele la standardele actuale.

Lucrăm și la cadastrarea Văii Țălenilor din satul Dobricel iar în circa două săptămâni va demara construcția primei săli de sport din comună, la Spermezeu, ce va avea o capacitate de aproape 200 de locuri, un proiect cu finanțare europeană ce va fi pus în practică prin Compania Națională de Investiții

Tot din bani europeni, urmează ca în această toamnă să demareze lucrările de reabilitare a căminelor culturale din Spermezeu, Dobricel și Păltineasa”, ne-a prezentat primarul Sorin Hognogi direcțiile actuale de dezvoltare ale comunei Spermezeu.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"