Home » Telefoane, tablete și laptopuri, în valoare de 30.000 de lei, confiscate de polițiști

Telefoane, tablete și laptopuri, în valoare de 30.000 de lei, confiscate de polițiști

Publicat de Radu SÎRBU
2035 Vizualizari

Electronice fără documente de proveniență, în valoare de 30.000, au fost confiscate în urma unor verificări și controale, desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la data de 27 aprilie a.c..

Acțiunea s-a încadrat prevenirii şi combaterii faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat controale și verificări de specialitate la 27 de operatori economici, persoane fizice și juridice. Polițiștii au acționat pe raza municipiului Bistrița, a comunelor Livezile, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița-Bârgăului, Dumitra, Salva, Nimigea, Chiuza, dar și pe raza comunelor Rebrișoara, Feldru, Maieru, Rodna, Șanț.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 22 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.000 lei și au confiscat produse electronice (telefoane, tablete, laptop-uri) în valoare de aproximativ 30.000 lei, produse care au fost oferite spre vânzare, deși nu aveau documente legale de proveniență.

Din totalul acestora, 17 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, iar celelalte 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor prevăzute de Ordonanțele Militare.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"