Home » Un medic de la spitalul din Năsăud și o îngrijitoare de la spitalul din Bistrița, confirmați cu coronavirus !

Un medic de la spitalul din Năsăud și o îngrijitoare de la spitalul din Bistrița, confirmați cu coronavirus !

Publicat de Radu SÎRBU
2326 Vizualizari
, Image: 499945775, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ronstik / Alamy / Alamy / Profimedia

În această seară Instituția Prefectului BN a informat, printr-un comunicat, că un medic internist de la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID -19.

”Persoana se afla în izolare la domiciliu, după ce a avut un contact cu un pacient confirmat ulterior ca având coronavirus. Medicul este asimptomatic și a fost transportat la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

De asemenea, a mai fost confirmată prezența coronavirusului la o angajată a Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJU Bistrița). Aceasta este îngrijitoare de curățenie la Secția Boli infecțioase și are 51 de ani,

SJU Bistrița a implementat, începând cu data de 18 martie, un program de activitate special – cu personal împărțit in echipe și rotație săptămânală, fără intersecția angajaților nici in timpul liber, precum și asigurarea de rezerve de personal în concediu de odihnă (CO) la domiciliu. Tocmai această rotație de personal a permis ca din 8 zile diferență de la testare până la rezultatul pentru Covid-19, angajata să nu aibă contact 7 zile din 8 cu alți angajați, întrucât s-a aflat in rezervă la domiciliu (CO). Au fost identificați contacții din ziua în care a fost la serviciu, toți fiind trimiși în rezervă la domiciliu și aduși alți angajați din rezervă.
Angajata este afebrilă, cu simptomatologie ușoară și a fost internată la Secția Boli infecțioase a SJU Bistrița”, se arată în respectivul comunicat.

Pe de altă parte, avem și vești bune în ceea ce privește spitalul din Năsăud. Alte patru cadre medicale, respectiv: 3 asistente și o îngrijitoare, au primit, în această seară, rezultate negative la testare, iar pentru alte două angajate (o asistentă și o îngrijitoare) testele au intrat în lucru abia astăzi. Toate aceste cadre medicale au avut tangență cu un bolnav confirmat cu coronavirus. În așteptarea rezultatelor se mai află doi angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean, ce au transportat același pacient de la domiciliu la spitalul Năsăud și, ulterior, la spitalul din Bistrița.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"