Home » Viitorul comunei Târlișua se construiește și în vreme de pandemie: modernizări de cămine culturale și școli, extinderea canalizării, înnoirea centrului civic

Viitorul comunei Târlișua se construiește și în vreme de pandemie: modernizări de cămine culturale și școli, extinderea canalizării, înnoirea centrului civic

Publicat de Radu SÎRBU
1887 Vizualizari

Deși am traversat o perioadă extrem de dificilă, în care timpul a stat parcă în loc, comuna Târlișua continuă să se dezvolte. Chiar dacă prioritățile s-au schimbat, investițiile începute au continuat. Am aflat acest fapt, astăzi, în cadrul unui dialog pe care l-am purtat cu primarul Vlăduț Purja. ”S-a lucrat intens modernizarea căminului cultural din Târlișua (obiectiv reprezentativ pentru întreaga Vale a Țibleșului pentru modul cum a fost reabilitat capital) dar și căminului cultural din Agrieș, investiții susținute din fonduri europene dar și bani de la bugetul local, astfel că acum avem satisfacția finalizării unor obiective importante pentru comunitatea noastră. Trebuie subliniat faptul că lăcașul de cultură  Continuăm să acordăm atenție și învățământului, astfel că modernizăm Școala Profesională din Târlișua și Școala Gimnazială din Agrieș, iar la Târlișua construim o nouă grădiniță ce va dispune de 2 grupe de clasă pentru 60 de preșcolari. De asemenea, pentru că la nivelul comunei sunt cuprinși în planul de școlarizare circa 350 de copii, suntem în proceduri de achiziționare a două microbuze pentru transportul elevilor”, ne-a spus edilul comunei Târlișua.

Pe de altă parte, primarul Vlăduț Purja a ținut să sublinieze că lucrările de extindere a rețelelor de canalizare, investiție realizată din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare 2, sunt realizate la această oră în proporție de mai bine de 50 la sută, cu aplicabilitate în satul Borleasa dar și în Târlișua. Totodată am aflat că au fost realizate două poduri peste râul Ilișua, din fonduri guvernamentale, dar și o punte pietonală și un alt pod cu ajutorul bugetului local.

Tot cu ajutorul fondurilor europene și al bugetului comunei vom moderniza centrul civic al comunei, investiție aflată în stadiul procedurilor de achiziție al lucrărilor”, ne-a mai expus primarul Vlăduț Purja.

Ca neajuns imediat, edilul din Târlișua a ținut să atragă atenția asupra problemelor neplății indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor însoțitorilor personali. ”Așteptăm soluții urgente din partea guvernului, întrucât de o lună aceste drepturi bănești nu au mai fost acordate la Târlișua, în contextul în care avem 40 de persoane beneficiare de indemnizații și 30 de asistenți personali”, a spus Purja.

Totuși edilul a ținut să încheie dialogul într-un ton optimist. ”Ne bucurăm că, deși Târlișua are în administrare nu mai puțin de 10 sate, nu am avut până acum niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus, semn că lumea de aici a tratat în modul cel mai serios această pandemie”.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"