Home » 30 de criminaliști s-au pregătit la Bistrița pentru un scenariu terifiant: identificarea victimelor unui avion prăbușit de teroriști!

30 de criminaliști s-au pregătit la Bistrița pentru un scenariu terifiant: identificarea victimelor unui avion prăbușit de teroriști!

Publicat de Radu SÎRBU
700 Vizualizari

Un număr de 30 de criminaliști s-au pregătit la Bistrița pentru unul dintre cele mai dificile scenarii, la care ne dorim să nu fie nevoie să intervenim vreodată: D.V.I. (Disaster Victim Identification).

Șeful Serviciului Cercetare la Fața Locului din cadrul Institutului Național de Criminalistică și coordonator D.V.I. a susținut în Bistrița-Năsăud un stagiu de pregătire a polițiștilor criminaliști din 5 județe, pe tema: identificarea victimelor în urma unor dezastre.

Pregătirea, desfășurată pe parcursul a 3 zile, a fost structurată pe 3 etape:
*pregătire teoretică, sub forma unei conferințe pe tema procedura D.V.I. în cazul unor dezastre;
*exercițiul propriu-zis – căutări, delimitarea locului faptei și cercetarea la fața locului, căutarea probelor;
*identificarea victimelor, exploatarea și valorificarea probelor ridicate.

Pentru exersarea coordonării în teren în astfel de situații, pe lângă criminaliști, la exercițiu au participat și procurori, polițiști de la Transporturi, Investigații Criminale și reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală.

Scenariu: în localitatea Posmuș din Bistrița-Năsăud, în proximitatea Castelului Teleki, se prăbușește un avion cu pasageri străini și echipajul de bord, în urma unui atac terorist. Nu sunt supraviețuitori.

La exercițiu au participat polițiști criminaliști din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Maramureș, Sălaj și Suceava, polițiști de investigații criminale, transporturi și poliție rurală din Bistrița-Năsăud, procurori ai Curții de Apel Cluj, reprezentanți I.S.U., precum și reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală Bistrița-Năsăud.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"