Home » Accesarea fondurilor europene rămâne o modalitate de bază pentru modernizarea comunei Măgura Ilvei

Accesarea fondurilor europene rămâne o modalitate de bază pentru modernizarea comunei Măgura Ilvei

Publicat de Radu SÎRBU
1877 Vizualizari

Administrația locală din Măgura Ilvei a încercat şi a reuşit să atragă proiecte importante care să schimbe fața comunei, cu finanţare europeană.

Oportunitatea o reprezintă fondurile europene, accesate în acest exerciţiu financiar dar şi cu gânduri la finanţările viitoare.

”Trebuie să profităm de fondurile europene, inclusiv cele care vor veni în exerciţiul financiar viitor. Ne axăm pe proiectele pe care le avem în implementare. Urmează să finalizăm proiectul promovat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se amenajează drumul comunal ce leagă Măgura Ilvei de Rodna, proiect de 2 milioane de euro finanțat din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Este vorba de un tronson lung de 12 kilometri. Suntem atenţi la calitatea lucrărilor, pentru ca treaba să fie făcută ca la carte”, spune primarul Valer Avram.

Dezvoltarea pieţelor locale exclusiv prin lanţuri scurte pentru produse montan agricole este un alt proiect finanțat cu bani europeni în comuna Măgura Ilvei, pentru care au fost accesați 100.000 de euro.

Prin Grupul de Acţiune Locală va fi dat în fncțiune un Centru de incluziune socială în Măgura Ilvei, valoarea proiectului fiind de 180.000 euro.

Pe de altă parte, conducerea comunei Măgura Ilvei se axează şi pe finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi apă uzată, cu staţie de tratatre şi epurare, pentru care finanţarea a fost obţinută de la Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu o valoare de 2,7 milioane euro.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"