Home » (FOTO + VIDEO) Șapte persoane au fost reținute în urma unor percheziții în Bistrița-Năsăud și Maramureș, ce au scos la iveală arme, trofee, carne de vânat și bani

(FOTO + VIDEO) Șapte persoane au fost reținute în urma unor percheziții în Bistrița-Năsăud și Maramureș, ce au scos la iveală arme, trofee, carne de vânat și bani

Publicat de Radu SÎRBU
1392 Vizualizari

22 de arme letale și peste 1000 de cartușe deținute ilegal, precum și sute de componente de arme au fost ridicate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, iar șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Rețeaua avea inclusiv un atelier improvziat în care erau reparate armele de vânătoare.
Perchezițiile s-au desfășurat joi, 30 iulie, în localități din Bistrița-Năsăud, dar și din județul Maramureș.

„În cadrul activităților, au fost indisponibilizate 22 de arme (7 aflate în circuitul ilegal, iar celelalte, deținute legal, ar fi fost folosite în activități ilegale), aproximativ 1 000 de cartușe pentru arme militare, de vânătoare și de tir sportiv, 1 kg de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive și 800 de capse de inițiere.

De asemenea, polițiștii au ridicat și sute de componente de armă (196 de paturi pentru armă, 60 de ulucuri pentru armă), o instalație artizanală de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vânat, precum și 9 000 de euro.

În fapt, persoanele implicate ar fi achiziționat arme și muniție din afara țării, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României. Ulterior, le-ar fi folosit la acțiuni de braconaj.

Totodată, una dintre persoane este bănuită că ar efectuat fără drept operațiuni de reparare, reglare și înlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinația vânătoare, într-un atelier improvizat, la locuința sa fiind descoperite și ridicate mai multe componente de armă“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

Șapte persoane au fost reținute în urma unor percheziții în Bistrița-Năsăud și Maramureș, ce au scos la iveală arme, trofee, carne de vânat și bani

Publicată de Mesager24.ro pe Vineri, 31 iulie 2020

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"