Home » Constructorii de la MIS Grup lucrează cu migală la restaurarea clădirii Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița. Monumentul de interes național, pe cale să-și recapete strălucirea!

Constructorii de la MIS Grup lucrează cu migală la restaurarea clădirii Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița. Monumentul de interes național, pe cale să-și recapete strălucirea!

Publicat de Radu SÎRBU
418 Vizualizari

Începute în luna noiembrie 2020, lucrările de modernizare și consolidare al corpului principal de clădire principal al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița sunt în plin proces de realizare prin munca constructorilor profesioniști de la compania MIS Grup Anieș.

Aceștia se preocupă îndeaproape de punerea în siguranță a acestui monument de interes național, precum și de protejarea și de modernizarea clădirii istorice ce a fost dată în folosință încă din toamna lui 1911 sub titulatura de Liceul Evanghelic. Este o muncă migăloasă însă pe cei de la MIS Grup îi recomandă ce peste 20 de ani de activitate în domeniu, timp în care compania a devenit unul dintre cei mai importanți constructori din România, cu un portofoliu de peste 300 de lucrări finalizate atât în țară cât și peste hotare.

Potrivit proiectului, intitulat Consolidarea și modernizarea Corpului A (corp liceu) Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bulevardul Republicii, nr. 8, Bistriţa”, pe lângă reabilitarea Corpului A, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, urmând să fie dotare cu mobilier modern și sisteme audio-video.

De asemenea, amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă și unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități va fi și ea modernizată. Toate spațiile vor fi dotate cu aparatură IT.

Valoarea contractului pentru acest obiectiv este de aproximativ 38 milioane lei, fonduri guvernamentale asigurate prin Compania Națională de Investiții, cu termen de finalizare în 30 de luni, mai precis pe data de 3 aprilie 2023.

Să mai spunem că, în urmă cu cățiva ani, MIS Grup a mai lucrat în curtea Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița, atunci când s-a implementat un alt proiect al ce a vizat reabilitarea imobilului şcolii gimnaziale (cu mansardare), reabilitarea internatului şcolar (cu mansardare), reabilitarea sălii de sport şi transformarea în sală de sport polivalentă cu extindere (sală de gimnastică), reabilitarea, mansardarea şi refuncţionalizarea unui imobil existent în centru de documentare şi informare, construirea unei cantine și a unei săli de sport polivalente precum şi sistematizare pe verticală.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"