Home » Continuă blestemul muncitorilor din Telciu care mor la lucru în pădurile din Austria. Ultimul pe lista neagră este Luca Ghiliciu, de 46 de ani!

Continuă blestemul muncitorilor din Telciu care mor la lucru în pădurile din Austria. Ultimul pe lista neagră este Luca Ghiliciu, de 46 de ani!

Publicat de Radu SÎRBU
7555 Vizualizari

Un tragic accident de muncă a avut loc ieri, 7 ianuarie, între localitățile Innerschwand și Hölblingkogel din Austria, unde un bărbat român vârstă de 46 de ani și-a pierdut viața în timpul lucrărilor forestiere, informează publicația Mein Bezirk.

Din nefericire este vorba de un conjudețean pe nume Luca Gîliciu (foto), din comuna Telciu, care, împreună cu trei colegi, tot români și cu experiență în domeniul silvic, era angajat în tăierea arborilor într-o zonă împădurită de pe 16 ianuarie.

Drama s-a petrecut când, în jurul orei 10:30, Luca Gîliciu a încercat să doboare un fag folosind o drujbă.

Potrivit surselor de la fața locului, intenția sa era să direcționeze căderea arborelui către vale prin realizarea unei tăietură adânci în partea văii. Însă, din cauza vântului puternic, cu rafale de 40-50 km/h, arborele s-a prăbușit în direcția opusă, cu vârful spre munte și alunecând cu trunchiul înainte. spre vale.

Telceanul a fost prins de ramurile arborelui și trântit la pământ, suferind răni grave.

Colegii săi, care lucrau la câțiva metri distanță, pe o pistă forestieră și la o linie de transport pe cablu, și-au dat seama imediat de gravitatea situației și au alertat serviciile de urgență.

În ultimii 5 ani, patru oameni din comuna Telciu și-au pierdut viața la lucru în pădurile din Austria!

Din păcate, Luca Gîliciu se alătură listei ce îi mai cuprinde pe Florin Frijan (18 ani) mort la prima decadă a lunii noiembrie 2023, Ionel Cosmuța (22 de ani) a decedat într-un parchet silvic din Wolfsberg în

Florin Frijan se alătură listei cu oamenii din Telcișor ce și-au pierdut viața în pădurile Austriei. Anul trecut, în luna februarie, Ionel Cosmuța (22 de ani) a decedat într-un parchet silvic din Wolfsberg în 2022, și pe Grigore Mititel (33 de ani) decedat tot într-o pădure din Austria în 2019. În perioada 2015 – 2019, potrivit unui raport al Avocatul Poporului din România nu mai puțin de 535 de muncitori români au fost accidentaţi sau au murit în pădurile din Austria!

Echipajele Crucii Roșii din Mondsee au intervenit pentru acordarea primului ajutor direct la locul accidentului, pe terenul abrupt, după care rănitul a fost transportat la pista forestieră și, de acolo, preluat de un elicopter și dus la Spitalul de Stat din Salzburg.

Încercările de resuscitare au continuat în timpul zborului, dar, din păcate, în jurul orei 13:30, s-a constatat decesul, după ce eforturile de reanimare s-au dovedit a fi în zadar.

Autoritățile au confirmat că nu există suspiciuni de culpă din partea altor persoane în acest accident nefericit.

Luca Gîliciu este al patrulea telcean mort în timp ce se afla la lucru în pădurile Austriei în ultimii 5 ani. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Lista nefastă îi mai cuprinde pe Florin Frijan decedat în prima decadă a lunii noiembrie 2023, pe Ionel Cosmuța (22 de ani) ce a decedat într-un parchet silvic din Wolfsberg în luna februarie 2022 și pe Grigore Mititel (33 de ani) care a murit tot într-o pădure din Austria, unde se afla la lucru, în 2019. În perioada 2015 – 2019, potrivit unui raport al Avocatul Poporului din România nu mai puțin de 535 de muncitori români au fost accidentaţi sau au murit în pădurile din Austria!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"