Home » Curtea Constituțională a decis: Klaus Iohannis trebuie să nominalizeze un alt premier

Curtea Constituțională a decis: Klaus Iohannis trebuie să nominalizeze un alt premier

Publicat de Radu SÎRBU
715 Vizualizari

Curtea Constituțională a României a decis, astăzi, că există un conflict juridic în privința desemnării lui Ludovic Orban ca premier, după demiterea Guvernului condus tot de el.

Decizia Curții nu îi interzice însă președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament.

Teoretic, președintele Iohannis îl poate nominaliza încă o dată pe Ludovic Orban ca premier desemnat, dar practic e greu de crezut că șeful PNL poate dovedi că poate strânge o majoritate guvernamentală.

Decizia a fost luată cu 7 voturi ”pentru și 2 voturi ”împotrivă”. Simina Tănăsescu și Livia Stanciu au votat împotriva admiterii conflictului.

CCR fusese sesizată de social-democrații Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, în calitate de șefi ai celor două Camere ale Parlamentului.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"