Home » De astăzi, Spitalul Județean Bistrița are aparat pentru diagnosticarea coronavirusului

De astăzi, Spitalul Județean Bistrița are aparat pentru diagnosticarea coronavirusului

Publicat de Radu SÎRBU
2692 Vizualizari

În cursul acestei dimineți, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a ajuns un aparat Film Array, noul standard în diagnosticarea Coronavirus. Cum anunță președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, medicii au fost deja instruiți în utilizarea lui iar primele kit-uri care vor permite utilizarea lui vor sosi la începutul lunii aprilie.

“Pentru a reduce timpii de așteptare, la recomandarea celor mai importanți specialiști, am achiziționat Film Array, noul standard în diagnosticarea coronavirus, diagnosticul diferențial venind într-o oră de la prelevarea probelor.

Vestea bună este că aparatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar medicii au fost deja instruiți în utilizarea lui.

Ca în marile centre de analiză și diagnosticare, în acest moment, aparatul face diagnostic diferențial. Mai exact, dacă identifică o tulpină de coronavirus, alta decât COVID19, exclude existența acestuia.

Este o practică foarte utilă, ajutând medicii să trieze pacienții și autoritățile să ia decizii într-un timp mult mai scurt, pentru a preîntâmpina extinderea virusului.

La începutul lunii aprilie, acest aparat va putea să pună diagnosticul final, odată cu primirea kit-ului pentru #COVID_19.

Apoi, împreună cu Sistemul complex Real Time PCR , care va ajunge și el la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, nu va mai fi nevoie ca probele prelevate să fie trimise la Cluj sau în altă parte.

Mulțumesc tuturor pentru implicare! Facem toate eforturile pentru a sprijini de la nivel local, Guvernul României să gestioneze această situație, deoarece acum, mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de unitatea și implicarea noastră.

Uniți pentru oameni!

Fapte, nu frică. Mâini curate. Responsabilitate! “, a postat Emil Radu Moldovan pe Facebook.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"