Home » Deocamdată, NU sunt cazuri cu infecție cu coronavirus la nivelul județului Bistrița-Năsăud

Deocamdată, NU sunt cazuri cu infecție cu coronavirus la nivelul județului Bistrița-Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
1080 Vizualizari

Potrivit unei informări de presă remisă astăzi de Instituția Prefectului, cu privire la Coronavirus, în acest moment, NU sunt cazuri confirmate de coronavirus în județul Bistrița-Năsăud! De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină!

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud monitorizează la domiciliu șapte persoane, care vin din Italia.

Este de reținut că doar cei care vin din zona de carantină a Italiei (Vo’Euganeo, Codogno, Castiglione D’Adda,Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova Dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune.

Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile. Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din
zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare.

Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"