Home » Deputatul Daniel Suciu, la bilanţul unui an de mandat al primarului Bistriței: ”Ioan Turc se laudă cu o muncă ce nu-i aparţine!”

Deputatul Daniel Suciu, la bilanţul unui an de mandat al primarului Bistriței: ”Ioan Turc se laudă cu o muncă ce nu-i aparţine!”

Publicat de Radu SÎRBU
171 Vizualizari

Preşedintele executiv interimar al PSD Bistriţa, deputatul Daniel Suciu, şi consilierul municipal Alexandru Bria (liderul PSD în CL Bistriţa) au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, „Adevăratul bilanţ al primarului municipiului Bistriţa, Ioan Turc, la un an de la preluarea mandatului”.

”A trecut un an de când Ioan Turc, PNL şi USR conduc acest oraş şi chiar dacă domnia sa nu a făcut un bilanţ, ne-am permis să-i facem noi domnului Turc un bilanţ, pentru că domnia sa, atunci când comunică pe facebook, prezintă triumfalist nişte proiecte care nu-i aparţin. Mai bine să prezentăm acest adevăr decât să lăsăm pe domnul Turc să-i ia de proşti pe bistriţeni şi să se laude cu munca ce nu-i aparţine”, a argumentat acest demers Daniel Suciu.

Consilierul local Alexandru Bria a adăugat că PSD nu şi-a dorit să facă o opoziţie agresivă, considerând că un an de mandat „e un termen decent” pentru o analiză realistă. „Nu ne-am propus să punem etichete, e o stare de fapt pe care vrem să o spunem. Constatarea, în mare, este că în afară de continuarea unor proiecte pe care noi le-am promovat şi le-am finanţat, nu avem alte proiecte promovate de noua administraţie şi asta e îngrijorător. Trebuie spus că din vechile proiecte unele au fost abandonate, şi mă refer la Centrul Intermodal. Pentru unii poate să nu însemne nimic lipsa Centrului Intermodal, pentru cei din zonă poate să însemne lipsa unei pasarele pentru a accesa zona industrială, dar vorbind despre activitatea economică din oraş, lipsa acelor milioane de euro injectate în economia locală o să ne coste pe toţi şi se va vedea în timp. (…) Ne exprimăm îngrijorarea că nici măcar un proiect serios nu a fost promovat anul acesta”, a spus Alexandru Bria.

Social-democraţii au prezentat, comparativ, proiectele pe care fosta administraţie le-a demarat şi le-a asigurat finanţare din fonduri europene sau guvernamentale şi care acum sunt însuşite de primarul municipiului. Este vorba despre proiectele de la Şcoala Generală nr. 1, Şcoala Generală nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Complexul Sportiv de la Unirea, drum de acces şi utilităţi pe Valea Ghinzii, Linia Verde, piste de biciclete, Cartierul Subcetate, Centru de zi pentru Persoane Vârstnice pe str. Octavian Goga, Cămin Cultural Slătiniţa etc.

La capitolul proiecte ratate s-a prezentat modul în care a fost făcută deszăpezirea, „savana din inima Bistriţei”, auditul intern, şoseaua de centură, renunţarea la Centrul Intermodal, mutarea Autogării, achiziţia imobilului de pe str. Independenţei, tăierea finanţării pentru fotbal, „Fără cerşetor în Bistriţa în primele trei luni de mandat”. De asemenea, Daniel Suciu şi Alexandru Bria au reclamat ipocrizia liberalilor care au votat hotărârea prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru pârtie, apoi creditul pentru investiţie, ulterior au criticat acest obiectiv, pentru ca acum să susţină o nouă investiţie, acea „sanie de vară”.

Nu în ultimul rând, au fost amintite şi „Promisiunile lui Turc”, dintre care doar una a fost respectată, şi anume bugetarea participativă. La neonorate rămân campusul tehnologic, terenul pentru tineri în Dealul Cocoş, înverzirea blocurilor, regenerare urbană, Extensii ale Primăriei în toate cartierele, achiziţia stadionului, Casa Pensionarului, centura ocolitoare etc.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO