Home » Despre tragedia petrecută aseară în urma accidentului feroviar de la Rebrișoara. Află cine este șoferul decedat și care este starea de sănătate a celor două fetițe

Despre tragedia petrecută aseară în urma accidentului feroviar de la Rebrișoara. Află cine este șoferul decedat și care este starea de sănătate a celor două fetițe

Publicat de Radu SÎRBU
5334 Vizualizari

Comuna Rebrișoara este sub stare de șoc după cumplitul necaz care s-a abătut asupra familiei lui Leon Roș (32 de ani), șoferul care a murit după ce mașina pe care o conducea a fost spulberată de un tren marfar joi seara la un pasaj de trecere peste calea ferată din localitate, în autoturism mai aflându-se și cele două fetițe ale sale (de 6 și, respectiv, 5 ani) și care au fost grav rănite.

Potrivit apropiaților, tragedia s-a petrecut în timp ce tatăl împreună cu fetițele se întorceau spre casă după ce au fost la bunica bărbatului pentru a-i duce niște pâine. Din cauze încă neelucidate, mașina a fost suprinsă de locomotiva marfarului în timp ce aceasta încerca să treacă pasajul peste calea ferată (semnalizat doar cu Crucea Sfântului Andrei) din zona Răstoaca. Mecanicul de locomotivă, ne-a declarat aseară, la locul accidentului, că nu a mai fost loc de evitare a impactului întrucât mașina i-a apărut intempestiv pe linia ferată.

Din nefericire, în urma teribilei coliziunii (mașina fiind târătă circa 200 de metri pe calea ferată) bărbatul a decedat pe loc iar cele două fetițe au fost grav rănite. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru ca cele trei victime să fie scoase dintre fiarele contorsionate, după primirea îngrijirilor medicale la fața locului a echipajelor SAJ, SMURD și de Terapie Intensivă, fetițele fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Informații despre starea de sănătate a celor două copile am primit, astăzi, de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strugar:

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost aduse aseară, 10 decembrie, două fetițe, cu vârste de 5, respectiv 6 ani, politraumatizate, în stare gravă, victime ale accidentului produs pe raza localității Rebrișoara. Minora de 5 ani prezintă focar hemoragic în zona capului, fracturi costale, ruptură de ficat și rinichi, hemoperitoneu, fiind internată, momentan, în Secția ATI, în stare stabilă și urmează să fie reevaluată neurologic, chirurgical și ortopedic. Cealaltă minoră, de 6 ani, având contuzii hemoragice în zona capului, fracturi costale, hemopneumotorace, ruptură hepatică, a fost transferată la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate”.

După cum ne-a informat o rudă a celui decedat, Leon Roș a lucrat mulți ani în Spania, însă s-a întors cu familia acasă, la Rebrișoara, iar acum lucra (doar el) în Germania. De acolo se întorsese de-abia de o săptămână, pentru a petrece sărbătorile cu cei dragi. Din nefericire, durerea familiei Roș este fără margini, impresionând pe toată lumea, oamenii rugându-se pentru ca cele două fetițe să scape cu viață.

Mesager24.ro transmite condoleanțe familiei îndoliate și însănătoșire fetițelor. Dumnezeu să-l odihnească în pace !

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"