Home » Din 18 mai se reia treptat activitatea la Permise și Înmatriculări. Activitatea de examinare va începe mai târziu

Din 18 mai se reia treptat activitatea la Permise și Înmatriculări. Activitatea de examinare va începe mai târziu

Publicat de Radu SÎRBU
1165 Vizualizari

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18.05.2020 se vor relua treptat activitatile de relatii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu exceptia celor aflate in zone cu restrictii – carantinate.

In ceea ce priveste programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta difera de la un judet la altul, sens în care recomandam consultarea site-urilor institutiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitatile se vor solutiona doar in baza programarilor online – accesibile pe site-ul institutiei noastre www.drpciv.ro.

Accesul in incinta sediilor se va face controlat, in grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

“In ceea ce priveste activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului.” informează Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidati afectati de masurile restrictive, respectiv cei carora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat urmatoare).

In vederea programării candidatilor aflati in aceasta situatie sunt analizate doua posibilitati:
Programarea din oficiu cu informarea acestora – in ordinea programarilor anterioare,
Programarea prin intermediul scolilor de soferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

In a doua etapa –reluarea activitatii de examinare – proba teoretica la aproximativ 2 saptamani, in functie de volumul solicitarilor pentru proba practica.

“În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;

Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;” anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"