Home » Guvernul Orban a fost demis. Moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut la votul din Parlament

Guvernul Orban a fost demis. Moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut la votul din Parlament

Publicat de Radu SÎRBU
615 Vizualizari

Supusă astăzi la vot, moțiunea depusă de PSD a trecut, ceea ce face ca Guvernul Orban să fie demis. Rezultatul numărătorii: 400 de voturi exprimate: pentru 261, contra 139, abțineri 0.

În condițiile adoptării moțiunii de cenzură în Parlament, Guvernul este considerat demis. Potrivit Constituției, Guvernul Orban îndeplineşte din acest moment numai actele necesare pentru gestionarea treburilor administrative (cum ar fi plata salariilor pentru bugetari), până la depunerea jurământului de către membrii noului cabinet. Nu mai poate adopta ordonanțe simple sau de urgență și are puteri limitate până la instalarea unui nou guvern.

Președintele Klaus Iohannis este cel care va desemna un nou premier, care va trebui supus votului din Parlament.

Potrivit articolului 85 din Constituție, ”preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament”.

PNL și PSD vor încerca să formeze majorități pentru a obține de la Cotroceni nominalizarea unui premier. În cazul PNL, propunerea va fi cel mai probabil tot Ludovic Orban. Au spus-o deja majoritatea liderilor partidului.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"