Home » Mai mulți traficanți de droguri care acționau în zona Beclean, Bistrița, Lechința și Năsăud au fost reținuți în urma unor descinderi cu mascații

Mai mulți traficanți de droguri care acționau în zona Beclean, Bistrița, Lechința și Năsăud au fost reținuți în urma unor descinderi cu mascații

Publicat de Radu SÎRBU
2380 Vizualizari

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 24 de percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri. Persoanele vizate sunt din Bistrița, Figa, Lechința, Beclean și alte localități limitrofe.

Activitățile au fost desfășurate pentru completarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, în care sunt efectuate cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și uz de armă fără drept.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, ar fi constituit, în județul Bistrița-Năsăud, un grup infracțional organizat, în scopul de a obține bani din activități de șantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Totodată, prin amenințări, inclusiv prin folosirea unor arme, aceștia ar fi cerut taxă de protecție unei persoane care distribuia substanțe psihoactive în zona Lechința-Beclean-Figa.

Ulterior, cei în cauză și-ar fi extins activitatea infracțională și în Bistrița, Lechința, Năsăud și zonele limitrofe.

Aceștia ar fi organizat petreceri, la diferite cabane, din stațiunea Figa, unde s-ar fi consumat substanțe psihoactive, și ar mai fi racolat alți tineri, care să distribuie substanțe psihoactive, în zonele menționate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 4 pistoale neletale, dintre care 2 supuse autorizării, un arc, aproximativ 70 de grame de 3-CMC, 673 de plicuri ziplock nefolosite, 24 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi cannabis, 4 cântare de mare precizie, 3 grindere, 33 de telefoane mobile, 2 laptopuri, 9 ceasuri, precum și 11.715 lei, 4.240 de euro, 100 de dolari și 100 de franci elvețieni.

Premergător efectuării perchezițiilor, unul dintre tinerii vizați a fost prins de polițiști, în flagrant delict, în timp ce conducea, în municipiul Bistrița, un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor stupefiante.

În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamfetamină. În același autoturism, se mai afla un tânăr, de 28 de ani, care avea asupra lui 6 plicuri cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Totodată, au fost puse în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

Față de 9 dintre acestea, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar față de alte 4 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Persoanele reținute rămân în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 21 octombrie, să fie prezentate Tribunalului Bistrița-Năsăud, în vederea arestării preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției omâne.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Alba, Bihor, Suceava, Neamț și Botoșani.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"