Home » Mâine, Muzeul Grăniceresc Năsăudean va fi sărbătorit la a 90-a aniversare și la al 70-lea an de la funcționare în clădirea străvechii cazarme grănicerești

Mâine, Muzeul Grăniceresc Năsăudean va fi sărbătorit la a 90-a aniversare și la al 70-lea an de la funcționare în clădirea străvechii cazarme grănicerești

Publicat de Radu SÎRBU
126 Vizualizari

Constituit în anul 1931, din iniţiativa unui grup de intelectuali locali, în frunte cu Iuliu Moisil, Iulian Marţian şi Virgil Şotropa, care şi-au donat colecţiile personale în acest scop, Muzeul Grăniceresc Năsăudean reprezintă cea mai veche instituţie de profil de pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud. Pentru a marca împlinirea a 90 de ani, conducerea instituției va organiza mâine, 17 decembrie, începând cu ora 13:00, un medalion cultural-aniversar dedicat împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea muzeului şi a 70 de ani de funcţionare în clădirea „Şvarda”, fosta cazarmă a Regimentului II Românesc de Graniţă de la Năsăud.

În prima parte a programului, doctorul în arheologie Lucian Vaida – directorul muzeului, va prezenta expunerea ”Muzeul Grăniceresc Năsăudean, cea mai veche instituție muzeală a județului Bistrița-Năsăud”.

Apoi, se va vorbi despre noua apariție editorială sub egida MGN, și anume albumul ”Portul popular năsăudean în arta fotografică a lui Ștefan Tatay”.

În ultima parte a evenimentului cultural-artistic, Grupul Folcloric ”Someșana” al Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu” din Năsăud, va susține un recilat de colinde, sub coordonarea Liviuței Istrate.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"