Home » Ministrul Bogdan Ivan: ”Am promis că facem tot posibilul să ne ținem tinerii geniali acasă, în România – și ne ținem de cuvânt!”

Ministrul Bogdan Ivan: ”Am promis că facem tot posibilul să ne ținem tinerii geniali acasă, în România – și ne ținem de cuvânt!”

Publicat de Radu SÎRBU
173 Vizualizari

Ministerul Cercetării anunţă că 68 de elevi de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiade sau performanţe la învăţătură vor beneficia de burse pentru a continua să studieze în ţară şi a desfăşura activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare. Bugetul total al programului depăşeşte 3,7 milioane de lei, fiind semnate contracte de finanţare cu nouă universităţi din ţară.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) anunţă semnarea contractelor de finanţare cu nouă universităţi din întreaga ţară ai căror studenţi au înregistrat performanţe deosebite la învăţătură şi rezultate solide la olimpiadele naţionale şi internaţionale. În total, 68 de tineri care aleg să îşi continue studiile universitare în România vor beneficia de finanţări de peste 3,7 milioane de lei pentru activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de minister.

”Am promis că facem tot posibilul să ne ținem tinerii geniali acasă, în România – și ne ținem de cuvânt!
După 6 ani, am deblocat finanțarea pentru Programul “Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I”! Am semnat contractele de finanțare în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

🎓68 de elevi de liceu cu rezultate deosebite la învățătură, respectiv distincții la olimpiadele naționale sau internaționale, vor primi granturi de la 1000 la 6000 de euro anual, dacă aleg să își continue studiile universitare într-o universitate din România.

💡Ei sunt mințile luminate de care depinde viitorul țării noastre!
Împreună, păstrând tinerii geniali acasă și sprijinind excelența în cercetare și inovare, vom fi mai puternici!”, transmis ministrul Bogdan Ivan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"