Home » Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu membrii ai Comisiei și Parlamentului European

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu membrii ai Comisiei și Parlamentului European

Publicat de Radu SÎRBU
235 Vizualizari

Timp de două zile, în capitala Uniunii Europene, ministrul BOGDAN IVAN a avut întâlniri la cel mai înalt nivel cu membri ai Comisiei și Parlamentului European.

„România e puternică în Europa! La Romanian Digital Day, conferința organizată de europarlamentarul Victor Negrescu, am prezentat proiectele din PNRR prin care aducem beneficiile tehnologiei și dezvoltăm competențele digitale pentru sute de mii de români. În marja conferinței, am discutat cu Iliana Ivanova, Comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret și cu Pina Picierno, vicepreședinta Parlamentului European, despre crearea unui ecosistem național în care să finanțăm, pe baze solide, noi tehnologii.

De asemenea, omologul meu belgian, Mathieu Michel, mi-a transmis susținerea Regatului Belgiei pentru transformarea României într-un hub de securitate cibernetică.
În întrevederea cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții, am explorat modalitățile în care putem fructifica oportunitățile naționale în conectivitate, unde suntem lideri în UE, pentru a face din România un centru regional.

Am prezentat Comisiei Europene legislația actualizată pentru Cloudul guvernamental, prin care facilităm operaționalizarea mai clară și mai eficientă a acestui proiect. M-am întors încredințat că eforturile pe care le facem, cu entuziasm și curaj, ne duc pe cel mai scurt drum către viitor. Împreună, în Europa, suntem mai puternici!”, a transmis ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, pe pagina de Facebook.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"