Home » Niște țânci neastâmpărați au pus pe jar o armată de polițiști din Bistrița-Năsăud, în ultimul sfârșit de săptămână

Niște țânci neastâmpărați au pus pe jar o armată de polițiști din Bistrița-Năsăud, în ultimul sfârșit de săptămână

Publicat de Radu SÎRBU
1283 Vizualizari

După tragicul episod Caracal, poliția suflă și-n iaurt ! Au simțit cum e ca un copil să ceară disperat ajutor prin 112, pentru ”a căuta acul în carul cu fân”, chiar și polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud. S-a întâmplat în ultimul weekend, aventura fiind descrisă într-un comunicat remis astăzi de ofițerii cu atribuții de informare a publicului. În respectivul comunicat se arată că ”la data de 15 februarie a.c., ora 16.04, o persoană necunoscută, a cărei voce părea de copil, a apelat numărul unic de urgență 112 și a solicitat ajutor, fără să ofere alte detalii, după care a închis, nemaiputându-se lua legătura cu acesta”.

”Întrucât exista posibilitatea ca cineva să aibă nevoie de ajutor, în urma apelului, s-a înregistrat un dosar penal privind infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal și s-au activat toate resursele avute la dispoziție pentru soluționarea cazului. S-a constituit o echipă operativă, coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.
Încă de la primirea apelului, pentru toți cei implicați a început o cursă contracronometru, care s-a finalizat ieri 17 februarie, când polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bistrița-Năsăud și Sibiu au identificat ultima proprietară a telefonului, o femeie în vârstă de 30 de ani, care locuiește, fără forme legale pe strada Ineu din Bistrița. Totodată, au stabilit faptul că de la acea adresă, copiii femeii, în vârstă de 7 și 8 ani, în timp ce se aflau acasă, nesupravegheați, împreună cu un coleg în vârstă de 8 ani, au apelat în joacă numărul de urgență 112, iar în momentul în care au realizat gravitatea faptei, s-au speriat și au închis. Imediat după acest apel, bateria telefonului mobil s-a descărcat, iar telefonul respectiv nu a mai fost pus în funcțiune. Telefonul și cartela SIM de pe care a fost efectuat apelul au fost ridicate de polițiști.

Cercetările derulate au inclus verificări directe, în teren, dar și alte măsuri specifice și tehnice. Astfel, au fost implicați în activități 50 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Bistrița, Secției 1 Poliție Bistrița, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, ai Direcției Operațiuni Speciale, ai Biroului de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelui Voievod”.

După identificarea minorilor, polițiștii au stabilit că niciunul dintre aceștia nu s-a aflat niciun moment în stare de pericol și nu au fost victima vreunei infracțiuni. Pentru verificări de specialitate, a fost informată Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele, urmând ca la finalizarea acestora să fie formulate propunerile legale prin unitatea de parchet competentă teritorial”, este descrisă cu lux de amănunte acțiunea oamenilor legii.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"