Home » Orașul Năsăud este mai sărac după ce profesorul de arte vizuale Lucian Bichigean a plecat la cele veșnice astă-noapte!

Orașul Năsăud este mai sărac după ce profesorul de arte vizuale Lucian Bichigean a plecat la cele veșnice astă-noapte!

Publicat de Radu SÎRBU
3643 Vizualizari

Este doliu pentru orașul Năsăud după ce astă-noapte unul dintre profesorii reprezentativi ai cetății, artistul vizual Lucian Bichigean a trecut pragul veșniciei. Trista veste a fost dată de fiul său mai mare, Lucică, pe pagina sa de socializare: ”Astazi, tatal si idealul meu mundan, profesorul si artistul plastic Lucian Bichigean, a trecut la Dumnezeu! El va ramane perpetuu cu noi, fiii si sotia lui pentru totdeauna si ne va calauzi de acolo din Ceruri, asa cum a facut-o si cand era inca vivid si candid alaturi de noi! Dumnezeu Sfantul sa te primeasca de-a dreapta Sa, mult iubite TATA!”.

Născut în 1947 la Năsăud, profesorul Lucian Bichigean a avut o vastă experiență ca dascăl foarte îndrăgit la Colegiul Național ”George Coșbuc” din localitate dar și la Liceul de Arte Plastice ”Corneliu Baba” din Bistrița. De asemenea, a avut o impresionantă activitate expoziţională ca pictor, participând la numeroase expoziţii de grup şi personale. Lucian Bichigean spunea că inspiraţia vine din frumuseţea şi simplitatea naturii, mereu în schimbare, frumuseţea şi expresivitatea oamenilor, armonia culorilor din natură şi muzica sufletului interior. Trebuie remarcată și pasiunea sa pentru muzică, în special pentru cea folk, domeniu în care a excelat o dată în plus ca membru al grupului năsăudean ”Armadia”.

Despărțirea de Bichi, așa cum îl numeam pe eminentul profesor în cercurile noastre de elevi, este o pierdere grea pentru Năsăud locul pe care l-a înnobilat prin trecerea sa pământească.

Dumnezeu să te odihnească în pace, domnule profesor! Sincere condoleanțe familiei îndurerate.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"