Home » Ordonanța Militară nr. 3: În ce condiții mai poți să ieși afară din casă, de miercuri. Măsuri de carantină

Ordonanța Militară nr. 3: În ce condiții mai poți să ieși afară din casă, de miercuri. Măsuri de carantină

Publicat de Radu SÎRBU
1282 Vizualizari

Marcel Vela a prezentat marți seara, ordonanța militară prin care de miercuri, 25 martie se restrâng anumite libertăți, pentru prevenirea contaminării cu coronavirus.

În această seara a fost emisă ordonața militară, care, printre altele, stabilește următoarele:

  • Se interzice circulația tuturor persoanelor, în locuri publice, fără un scop anume, cu urmatoarele exceptii: cei care merg la muncă.
  • Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității (instituții media, șantiere, unități de producție etc.), deplasarea pentru achiziționarea de bunuri, deplasările pentru asistența medicală, pentru donarea de sânge, realizarea de activități agricole.
  • Se acceptă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru consum, adică sunt permise deplasările pentru cumpărături.
    deplasarea pentru servicii medicale.
  • Persoanele mai în vârstă de 65 de ani, vor putea circula între 11.00 și 13.00 pentru cumpărături, la medic, sau pentru urgențe în familie.
  • Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă adeverința de serviciu semnată de angajator. Am cerut să fie acceptată adeverința fără ștampilă. Liber profesioniștii, PFA prezintă declarație pe proprie răspundere. Declarațiile trebue să cuprindă, numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului, tabelei.

Măsura se aplică de mâine, 25 martie, ora 12.00

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"