Home » Poveștile fotbalului din județ: Astăzi, despre Atletico Monor – ”sora” din România a celebrei echipe din Madrid!

Poveștile fotbalului din județ: Astăzi, despre Atletico Monor – ”sora” din România a celebrei echipe din Madrid!

Publicat de Radu SÎRBU
1000 Vizualizari

În fotbalul din Bistrița-Năsăud, numele granzilor din capitala Spaniei se regăsesc la două formații din zona de sud a județului. Este vorba de Real Teaca și Atletico Monor iar astăzi aflăm povestea celei de-a doua spusă chiar de către cel care a înființat-o împreună cu tatăl său în calitate de iubitori ai sportului rege și fani ai lui Atletico Madrid. Este vorba de Ionuț Turbat, care, alături de tatăl său – Dumitru, a dat comunei Monor o echipă de fotbal de care acum comunitatea este tare mândră și care este liderul detașat al Seriei Sud din Liga a 4-a.

În anul 2009, după mai multe încercări cu anumite firme private și instituții, toate din păcate eșuate, am decis împreună cu tatăl meu, Dumitru, să ne folosin propriile resurse financiare pentru a face demersurile legate de înființarea unei asociații sportive. Așa a apărut ACS Atletico Monor, după numele echipei noastre preferate din fotbalul internațional”, a început să ne povestească Ionuț Turbat.

Potrivit acestuia, la început a fost foarte greu, Atletico de România nu avea teren de joc doar câțiva prieteni care mai ajutau echipa.

”După înscrierea în liga a V-a de fotbal de fotbal, prin bunăvoința primăriilor am disputat meciurile de acasă când la Șieu, când la Șieuț. După doi ani de bejenie, din 2011 am reușit să obținem sprijinin financiar de la Primăria Monor, care a și început amenajarea unui teren de fotbal la noi în comună”, a continuat Ionuț Turbat.

La acele începuturi, alături de familia Turbat și al lor Atletico Monor au mai fost alături Băbuțan Valentin, Vereș Lucian, Gherman Călin, Mușină Alin, Buha Grigoraș, Todoran Grigore și Băbălău Valentin, adevărați oameni de bine pentru o echipă ce astăzi este deja un nume respectat în fotbalul din BN.

”Au rămas din prima zi și până în prezent împreună Atletico, Tanco Ionuț și Mătieș Doru iar de doi ani alte trei persoane au venit alături de noi, și anume Botezat Mihai, Băbuțan Vali și Câmpean Cosmin”, ne-a spus Ionuț.

Vizavi de palmares, Atletico Monor se poate mândri cu: locul trei în liga a V-a ediția 2010-2011; locul doi și implicit promovarea în Liga a IV-a după sezonul 2011-2012; o semifinală a fazei județene a Cupei României cu Gloria Bistrița ediția 2012-2013; locul doi după o finală de Cupa României pierdută cu aceeași Gloria Bistrița pe stadionul ”Jean Pădureanu” în ediția 2013-2014; locul trei în campionatul ligii a IV-a patra din ediția 2017-2018; o semifinală de Cupa României cu Minerul Rodna în ediția 2022-2023, vicecampioană județeană după ediția 2022-2023.

Performanțe frumoase ce se doresc a fi continuate și în anii ce vin.

”Momentan jucăm pe terenul sintetic de la Baza Sportivă Gloria deoarece terenul de joc de la Monor este în reconstrucție prin eforturile financiare făcute de Primărie și Consiliul Local, drept pentru care întreaga echipă le este recunoscătoare. Dacă toate lucrurile merg bine, și sperăm să meargă, la sfârșitul primăverii de anul viitor o să îl inaugurăm și o să ne prezentăm cu ceva frumos în fața suporterilor și a invitaților. Acum ne bucurăm că avem jucători destui de cunoscuți în lumea fotbalului din Bistrița-Năsăud și nu numai, antrenați de valorosul Florin Măjer (care este și jucător) iar împreună cu ei și cu sponsorii care ne sunt alături ne dorim să facem o figură frumoasă și în acest an competițional, fiind deciși să jucăm finala pentru titlul de campioană. În paralel, din primăvară o să ne ocupăm și de copiii din comună pentru a participa la Cupa Satelor.

Ionuț Turbat nu a vrut să termine acest dialog fără a înșirui numele sponsorilor lui Atletico Monor de la ora actuală:
Pensiunea Beatrice, Pasha Mens, Carmolact Monor, Comsar Express, Magazinul Meșterului, Brio Fresh, Global Design Manufacturing, GolumPlast, BVD Monor.

”Nu în ultimul rând, mulțumim Primăriei și Consiliului Local Monor pentru tot sprijinul acordat”, a conchis Ionuț Turbat.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"