Home » Primăria și Consiliul Local Năsăud au aprobat reduceri la plata impozitului anual și a taxei lunare pentru clădirile nerezidențale în 2020 folosite pentru activități economice de tip HORECA

Primăria și Consiliul Local Năsăud au aprobat reduceri la plata impozitului anual și a taxei lunare pentru clădirile nerezidențale în 2020 folosite pentru activități economice de tip HORECA

Publicat de Radu SÎRBU
530 Vizualizari

Persoanele fizice sau juridice care dețin clădiri nerezidențiale în orașul Năsăud, folosite pentru activități economice de tip HORECA, vor putea beneficia de o reducere a impozitului anual pe clădiri pentru anul 2020 cu 30%.

Proiectul în cauză a fost votat de consilierii locali năsăudeni, în ședința de miercuri, 2 decembrie, la propunerea primarului Dorin Vlașin.

Mai exact, pe anul în curs, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe clădiri/taxă pe clădiri, să fie aprobată reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 30% pentru clădirile nerezidențiale situate pe raza teritorială a orașului Năsăud, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice de tip HORECA de către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență și/sau alertă, ca urmare a efectelor epidemiei de coronavirus – Sars-Cov-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice.

Pentru a beneficia de prevederile proiectului, proprietarii clădirilor vor avea obligația ca, până la data de 21 decembrie 2020 inclusiv, să depună la Primărie o cerere de acordare a reducerii, însoțită de o declarație pe proprie răspundere.

În cazul în care persoanele au plătit impozitul anual pe clădiri datorat pentru anul 2020, până la data de 30 septembrie 2020, acestea pot solicita restituirea diferenței de impozit.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"