Home » Primarul Nicolae Moldovan: ”Am semnat, azi, contractul pentru furnizarea autobuzelor electrice, la Beclean”

Primarul Nicolae Moldovan: ”Am semnat, azi, contractul pentru furnizarea autobuzelor electrice, la Beclean”

Publicat de Radu SÎRBU
746 Vizualizari

Opt autobuze electrice vor asigura la Beclean transportul public în comun pentru toți oamenii din zona orașului de pe Someș care vor dori să utilizeze mijloace alternative deplasare.

Cele opt autobuze electrice vor fi achiziționate prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană durabilă derulate la Beclean, proiecte care sunt menite să ajute în primul rând la reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Toate aceste autobuze electrice vor fi garate în noul depou de pe strada Codrului, realizat în cadrul celor două proiecte europene.

Astăzi, primarul Nicolae Moldovan a venit cu o nouă veste bună pentru aceste obiective de investiții cu fonduri europene:

”Cu mare încredere am semnat azi contractul pentru furnizarea autobuzelor electrice dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă și informare pasageri, precum și stații de încărcare a acumulatorilor autobuzelor electrice din orașul nostru.

Autobuzele electrice vor fi achiziționate cu fonduri europene prin cele două proiecte de mobilitate urbană durabilă (PMUD1+PMUD2) deservind întreaga populație a orașului Beclean și beneficiind la final de nu mai puțin de 51 de stații de transport public și un sistem performant de telegestiune smart a circulației. Practic, tot traseul autobuzelor electrice va putea fi urmărit cu ajutorul noilor tehnologii smart.

Datorită acestor proiecte menționate mai sus avem în derulare acum în orașul Beclean și în cartierele aparținătoare Coldău, Valea Viilor, Beclenuț, Figa și Rusu de Jos, numeroase șantiere de construcție pe mai multe străzi, întrucât trebuie să reabilităm tot sistemul rutier aferent transportului public, prin amenajare de alei de traseu pentru transportul în comun, reabilitare trotuare și amenajare piste de biciclete pe străzile modernizate și piste de biciclete independente iluminate cu led.

La final, va fi construit și un Centru Intermodal – Autogara orașului, pentru transportul public în comun.

Sunt sigur că existența autobuzelor electrice în orașul nostru va reduce emisiile de carbon și va crește calitatea vieții beclenarilor”, a transmis, în această după-amiază, primarul Nicolae Moldovan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"