Home » Reguli noi pentru etichetarea mierii de albine

Reguli noi pentru etichetarea mierii de albine

Publicat de Radu SÎRBU
724 Vizualizari

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect care modifică Legea Apiculturii astfel:

*Producătorii, procesatorii şi comercianţii sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă ţara de origine pentru mierea de albine.
*Pentru amestecurile de miere provenite din comunitatea europeană şi/sau ţări terţe, producătorii, procesatorii şi comercianţii sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă, țara sau țările de origine, după caz.
*Este interzisă inscripționarea pe etichetă a sintagmei „Produs Românesc” dacă nu sunt respectate prevederile art.2 din Legea nr. 168/2017 privind instituirea zilei de 10 octombrie- Ziua națională a produselor agroalimentare românești: prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României.
*Produsele falsificate sau substituite mierii se vor confisca şi se vor distruge pe cheltuiala comerciantului, procesatorului sau a producătorului, după caz.
*La articolul 5, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a 1 ), cu următorul cuprins: „a 1 ) miere – substanța naturală dulce produsă de albine Apis mellifera din nectarul plantelor sau din secrețiile secțiunilor vii ale plantelor sau din excrețiile, pe secțiunile vii ale plantelor, ale insectelor care se hrănesc prin sucțiune din plante, și pe care albinele le colectează, le transformă, combinându-le cu substanțe proprii specifice, le depozitează, le deshidratează, le adună și le lasă în faguri pentru a se macera și a se maturiza.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"