Home » Șoferi prinși băuți la volan la sfârșit de săptămână

Șoferi prinși băuți la volan la sfârșit de săptămână

Publicat de Radu SÎRBU
1007 Vizualizari

În ton cu condițiile meteo, a plouat cu șoferi care s-au urcat băuți la volan în ultimul weekend, neregula devenind parcă obișnuință pe șoselele județului. Serviciul de presă al IPJ BN ne-a oferit exemple concrete:

La data de 12 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 52 de ani, din Poienile Zagrei, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Bărbatul a fost depistat pe raza localității Nimigea de Jos, pe drumul județean 172, iar in urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,83 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

La data de 13 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Prundu Bârgăului l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 17 ani, din Josenii Bârgăului, care conducea un autoturism, deși nu avea acest drept.

Tânărul ar fi luat autoturismul fratelui său, fără știrea acestuia, fiind depistat și oprit pe drumul național 17, pe raza localității Susenii Bârgăului.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta se află sub influența alcoolului, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate de către polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.


La data de 13 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Dosarul a fost întocmit ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia acțiunilor de monitorizarea a traficului rutier când, pe raza localității Bistrița Bârgăului, a fost depistat un bărbat de 39 de ani, din localitate, care conducea un autoturism deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul în cauză nu avea numere de înmatriculare valabile. Cercetările continuă.


La data de 14 iunie a.c., pe drumul județean 172E, în localitatea Lechința, polițiștii l-au oprit pentru control pe un tânăr de 23 de ani, din localitatea Enciu care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


La data de 14 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au reținut pentru 24 de ore pe un bărbat de 30 de ani pe care îl cercetează pentru infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe o stradă din Bistrița, la data de 13 iunie a.c., ocazie cu care au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru conducere cu alcoolemie și fără permis, iar în cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa în vederea dispunerii unei măsuri preventive.


La data de 15 iunie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 22 de ani, din Rodna, care conducea un autoturism pe o stradă din localitate.

A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul testării a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"