Home » ULTIMA ORĂ ! S-au stabilit miniturneele de promovare în Liga a III-a. Campioana din BN va juca cu campioanele din Sălaj și Maramureș (ACTUALIZARE)

ULTIMA ORĂ ! S-au stabilit miniturneele de promovare în Liga a III-a. Campioana din BN va juca cu campioanele din Sălaj și Maramureș (ACTUALIZARE)

Publicat de Radu SÎRBU
799 Vizualizari

În urmă cu 10 minute, la sediul Federaţiei Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorţi a barajelor pentru promovarea în Liga a II-a, respectiv Liga a III-a

S-au stabilit cele trei meciuri de promovare în eşalonul secund, după care s-a trecut la tragerea la sorţi a celor 14 mini turnee pentru promovarea în Liga a III-a.

Judeţele au fost împărţite în 6 regiuni, iar Sălajul a făcut parte din Regiunea Nord-Vest, alături de Cluj, Maramureş, Bihor, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare.

Sorţii au făcut ca echipa care va câştiga campionatul Ligii a IV-a în Bistrița-Năsăud să se dueleze cu campioanele din judeţele Sălaj şi Maramureş.

Vom reveni cu detalii.

ACTUALIZARE:

Cealaltă grupă din regiunea Nord-Vest este una de foc, fiind alcătuită din judeţele Cluj, Bihor şi Satu Mare.

În Bistrița-Năsăud, lupta pentru titlu este departe de a fi decisă în condițiile în care mai sunt de jucat două etape din sezonul regulat al celor două serii, după care ar fi urmat rundele de play-off. Acum, totul a căzut din cauza pandemiei de coronavirus, iar scenariul cel mai plauzibil pentru desemnarea campioanei ar fi un Final-Four, la care să ia parte primele două clasate din cele două serii, campioana trebuind să fie comunicată la FRF până la data de 27 iulie. Cert este că, în Seria Nord, pe locul 1 se află Silvicultorul Maieru cu 28 de puncte, urmată în clasament de ACS Heniu Leşu cu 27 de puncte, în timp ce în Seria Sud, Progresul Năsăud se află pe primul loc cu 24 de puncte, urmată în clasament de Atletico Monor cu 21 de puncte.

Care este situaţia în Sălaj şi Maramureş

În Sălaj, lupta pentru titlul judeţean se poartă în doi şi cel mai vehiculat scenariu este o dublă manşă între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, echipe aflate la egalitate de puncte înainte de înghețarea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta variantă fiind şi printre puţinele care se mai pot pune în practică, având în vedere că până la finalul lunii iulie, trebuie să se decidă campioana.

În judeţul Maramureş, primele clasate din cele două serii urmează să susțină finala care va desemna campioana. CSM Sighetu Marmaţiei domină Seria Nord, având cu 5 puncte mai mult, dar şi un meci mai puţin disputat decât următoarea clasată, ACS Recolta Săliştea de Sus.

Nici în Seria Sud, situaţia nu este mai echilibrată, iar Progresul Şomcuta Mare are cu şapte puncte mai mult faţă de echipa de pe locul 2, FC Lăpuşul Târgu Lăpuş.

Reguli ce trebuie respectate
Să spunem că echipele din fiecare mini-turneu au primit câte un număr în urma tragerii la sorţi. Judeţul Sălaj a primit numărul 1, judeţul Bistriţa-Năsăud a primit numărul 2, iar judeţul Maramureş a primit numărul 3.

În baza acestor numere se vor alcătui şi jocurile de baraj conform tabelei Berger. Echipele vor juca în sistemul fiecare cu fiecare. Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3.

Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3.

În jocurile de baraj nu este obligatorie folosirea jucătorilor U 19 sau U 21, iar identificarea jucătorilor se face pe baza carnetului de legitimare sau licenţă. Ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două rânduri de echipament de culoari diferite, iar echipa organizatoare trebuie să pună la dispoziţie trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"